Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 23°C

Müftü Kadıoğlu’ndan Başkan Saatcı’ya ziyaret

Müftü Kadıoğlu’ndan Başkan Saatcı’ya ziyaret
REKLAM ALANI
Nisan 16, 2015 8:30 am
1.336
A+
A-

Müftü Kadıoğlu’ndan Başkan Saatcı’ya ziyaret

 

 

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti.

 

Samimi ortamda geçen ziyarette Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, “Kutlu Doğum Haftası başladı. Biz de Fethiye’mizde ilçemize yakışan bir şekilde inşallah kutlu doğum etkinliklerini yerine getirmek için çaba ve gayret sarf edeceğiz. Bugün sizi ziyaret ettik. Bizi kabul ettiniz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene olduğu gibi güzel bir temayı tespit etti. Hz. Peygamber ve birlikte yaşama hukuku ve ahlakı olarak belirledi. Bu tema Türkiye genelinde Hz. Peygamber (SAV) Efendimizin sevgisi, mesajları, onun çağımıza olan sözleri çerçevesinde inşallah kutlanacak. Biz de özellikle ilçemizde mezhep, meşrep, ırk, dışarıdan gelmiş yerleşmiş, yaşlısı, genci, fakiri, aile içerisinde, komşusu hiç fark etmiyor. Sadece birlikte yaşama hukukunu ahlakını vurgulayacak programlar gerçekleştireceğiz inşallah. Rabbim başarılı kılsın. Sizlerin de bu vesileyle haftanızı kutluyorum” dedi.

 

Başkan Saatcı, “İnsanların boğazlandığı bir dönemden geçiyoruz”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, “Sayın müftüme Oğuzhan kardeşime ve diğer hoca arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerin nezdinde bütün Fethiye’deki cami görevlisi ve din görevlisi arkadaşlarımın bu anlamda Kutlu Doğum Haftasını can-ı gönülden kutluyorum.  Özellikle son bir buçuk, iki yılda İslam coğrafyasında kanın ve gözyaşının dinmediği ve İslam adına insanların boğazlandığı bir devirden geçiyoruz. Sanki Resul-ü Ekrem’in gönderildiği çağa benzer bir çağa döndü. İslamiyet hoşgörü diniyken, ortak yaşam ortak payda birlikte yaşam amacını gütmüşken son zamanlarda gelinen noktaya baktığımız zaman kesinlikle bunları siyaset yapmak adına söylemiyorum ama her geçen gün İslami hareket sanki İslam’dan uzaklaşıyor ve İslam adına bunlar yapılıyor. Hâlbuki İslam bu değil, Müslümanlık bu değil. Bunun en güzel örneğini de Resul-ü Ekrem Peygamber Efendimiz İki Cihan Selver bunu zaten çok net olarak anlatmış, “Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvayladır” demiş” diye konuştu.

 

“Umudu kaybedersek coğrafya biter”

Saatcı sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Bu anlamda belki de dünyada İslamiyet’in en hoşgörülü şekilde yaşatıldığı tek ülke Türkiye. Diyaneti kutluyorum. Bu birlikte yaşam olgusunu bu sene çok daha derinlemesine hücrelerimize girecek şekilde hissetmemiz lazım ki biz örnek olalım ve İslam coğrafyasındaki kanın ve gözyaşın bitmesine vesile olalım. Kutlu Doğum Haftası’nın en önemli vurgusu bu olacak. Ben Sayın Oğuzhan kardeşime ve buraya temsili olarak gelen din görevlisi arkadaşlarıma tekrar teşekkür ediyorum. İşimiz zor. Herkesin İslamiyet’i tekrar insanlığın umudu haline getirme mecburiyeti var. Ben bu sorumluluk düşüncesiyle her arkadaşımın hareket etmeli diye düşünüyorum.  Olay sadece beş vakit namaz kılmak ve kıldırmak değil, ruhlara hitap etmek önemli olan. Ben bunun sağlanacağından umudum var. Çünkü umudu kaybedersek zaten bu coğrafya biter”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.