Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Motosiklet ve Moped’lerde “Kask Zorunlu”

Motosiklet ve Moped’lerde “Kask  Zorunlu”
REKLAM ALANI
Haziran 20, 2016 1:10 pm
5.890
A+
A-

Motosiklet ve Moped’lerde “Kask  Zorunlu”

 

Son yıllarda kullanımı artan Elektrikli Bisiklet, Elektrikli Motosikletlerin vatandaşlar tarafından yanlış algının giderilmesi ve vatandaşların mağdur olmamaları için Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı.

 

Yapılan açıklamada, 12.07.2013 tarih ve 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun ile 13.10.1983 tarih ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 3.’ ncü maddesinde değişiklik yapılmış ve Bisiklet, Motorlu Bisiklet ve Motosiklet tanımlarının değiştirildiği bildirildi.

Ayrıca, 0.25 KW üzeri araçlarda tescil ve sürücü belgesi zorunluluğu, motosiklet ve mopedkullanırken, kask takma zorunluluğu olduğu belirtildi.

Yeni çıkan kanuna göre: Bisiklet, Motorlu Bisiklet(Moped) ve Motosiklet tanımları şu şekilde;

-Bisiklet

Üzerinde bulunan insanın adale gücü ile pedal veya el ile tekerleği döndürülmek suretiyle hareket eden motorsuz taşıtlardır. Azami sürekli anma gücü 0,25 KW’yı geçmeyen, hızlandıkça gücü düşen ve hızı en fazla 25 Km/saate ulaştıktan sonra veya pedal çevirmeye ara verildikten hemen sonra gücü tamamen kesilen elektrikli bisikletlerde bu sınıfa girer.

-Motorlu Bisiklet(Moped)

Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrikli motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki veya üç tekerlekli taşıtlar ile aynı özelliklere sahip net ağırlığı 350 kilogramı aşmayan 4 tekerlekli motorlu taşıtlardır. Elektrik ile çalışanların net ağırlıklarının hesaplanmasında batarya ağırlıkları dikkate alınmaz.

-Motosiklet

Azami tasarım hızı 45 Km/saatten ve/veya silindir kapasitesi 50 santimetreküpten fazla olan sepetli veya sepetsiz iki veya üç tekerlekli motorlu taşıtlar ve net motor gücü 15 kilovatı, net ağırlığı 400 kilogramı, yük taşımacılığında kullanılanlar için ise net ağırlığı 550 kilogramı aşmayan 4 tekerlekli motorlu taşıtlardır.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.