Dolar 32,3105
Euro 35,0957
Altın 2.279,29
BİST 8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Az Bulutlu
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Minibüsçülerden büyükşehir otobüslerine tepki

Minibüsçülerden büyükşehir otobüslerine tepki
REKLAM ALANI
Ocak 11, 2016 12:58 pm
1.377
A+
A-

Minibüsçülerden büyükşehir otobüslerine tepki

Ortaca’da 23 No’lu Minibüs Kooperatifi üyeleri, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeden başlattığı toplu taşıma servisleri ve kooperatifin de toplu taşımaya dönüştürülmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

 

Ortaca Otogarında toplanan kooperatif üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla tepki göstererek alkışlı protesto ettiler.

Ortaca’da 23 No’lu Minibüs Kooperatifi başkanı Ali Çeler, yıllardır Ortaca’nın mahallelerine, Muğla’ya ve farklı ilçelere taşımacılık hizmeti verdiklerini söyledi.

Canla, başla, alın teriyle çalışarak bugünlere geldiklerini, dürüstlükten şaşmadan yıllarca çabaladıklarını ve ulaşım hizmeti verdiklerini anlatan Çeler, “Bugün ise haksız yere ekmeğimizle oynandığını görmekteyiz. Hayatımızı adadığımız mesleğimize yapılan saldırıda kendimizi savundukça suçlu ilan edildiğimizi görmekteyiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı meclis kararıyla ilimizde toplu taşımacılık yapan tüm araçlar belediye aracına dönüştürülmek isteniyor” dedi.

Çeler, yaklaşık bir yıldır yürütülen ve Özel Toplu Taşıma Aracına Dönüşüm projesiyle araçlarımız belediye aracına, kendilerinin de belediye çalışanına dönüştürülmek istendiğini iddia etti.

Muğla’da emeğine ve ekmeğine sahip çıkan birçok kooperatif gibi bu dönüşümü kabul etmediklerini ifade eden Çeler, “Belediyenin hatalı uygulamalardan dönerek bizlere sahip çıkmasını temenni ediyoruz. İlçemizde ve ilimizde baskı, tehdit altında kalmadan esnaflık faaliyetimizi sürdürmek istiyoruz” diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla’ya koyduğu otobüslere tepki gösteren Ortaca Kooperatifi eski üyesi Remzi Akkuş, Muğla’ya giden büyükşehir arabalarının 2 kişiyle gittiğini ileri sürdü.

Büyükşehir arabalarının zarar ettiğini savunan Akkuş, “Bu arabalar bizim vergilerimizle alındı. Yarın değişecek yine biz değiştireceğiz. Burada terör estirilmek isteniyor. Buradaki sıkıntının bir an önce düzeltilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.