Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

“MİLYONFEST DALAMAN”  Geri sayım başladı

“MİLYONFEST DALAMAN”  Geri sayım başladı
REKLAM ALANI
Mayıs 18, 2018 6:15 am | Son Güncellenme: Mayıs 18, 2018 8:19 am
2.251
A+
A-

“MİLYONFEST DALAMAN”  Geri sayım başladı

32782215 10156456871724777 724238594000027648 n - “MİLYONFEST DALAMAN”  Geri sayım başladı

 

3,4,5 Ağustos 2018 tarihleri arasında Dalaman Kayacık sahilinde yapılacak olan “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali” hazırlıkları devam ediyor.

Daha önce 24 Haziranda yapılacağı duyurulan “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali” erken seçim dolayısıyla tarihleri değiştirilmişti.

 

DSC 8000 - “MİLYONFEST DALAMAN”  Geri sayım başladı

Elif Çokgezen Arsa Yatırım Danışmanlığı sahibi Organizasyon sorumlusu Elif Çokgezen

-Biletler satışa çıktı

50 bin kişinin geleceği planlanan “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali” biletlerinin Biletix üzerinden satışlarının devam ettiği öğrenildi.

Bir ilke imza atarak MİLYONYAPIM’a ait MİLYONFEST FRANCHİSE FESTİVAL sistemi üzerinden anlaşarak Dalaman’da MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali çalışmalarına başladıklarını ifade eden Elif Çokgezen Arsa Yatırım Danışmanlığı sahibi Organizasyon sorumlusu Elif Çokgezen, bölgenin var olan marka değerini tanıtmak için büyük fırsat olduğunu söyledi.

Çokgezen, “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali Dalaman Kayacık sahilinde yapılacak olan ilk yılımızda 4-5 bin çadırın kurulabileceği ve 15 bin ile 50 bin arasında kişiyi burada ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalarda 20 binlerle başlayan katılımcı sayılarının 5 senede 200 binlere ulaştığını gördük” dedi.

 

Elif Çokgezen Arsa Yatırım Danışmanlığı sahibi Organizasyon sorumlusu Elif Çokgezen, Dalaman Gazetesi Editörü Melahat Kanbur’a, 50 bin kişinin geleceği planlanan “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali” hakkında bilgi verdi.

DSC 0353 - “MİLYONFEST DALAMAN”  Geri sayım başladı

Elif Çokgezen Arsa Yatırım Danışmanlığı sahibi Organizasyon sorumlusu Elif Çokgezen Dalaman Gazetesi Editörü Melahat Kanbur

-Yaptık oldu anlayışından öte, Dalaman için ne yapabiliriz dedik ve yola çıktık…

“Yaklaşık 7 yıldır bölgede faaliyet gösteren arsa danışmalığı konusunda yatırımcı grubuyduk. Bölgede var olan değeri nasıl öne çıkarabiliriz anlamında yaptığımız araştırmada önümüze bölgeyi geliştirebilecek faaliyetler arasında spor ve festivaller gibi etkinlikler geldi. Bizim amacımız yaptık oldu anlayışından öte, turizmi sadece deniz kum güneş kısır döngüsünden çıkarıp sosyal ve kültürel etkinliklerinde cazibe merkezi haline getirerek ivme kazandırmak. Dalaman için ne yapabiliriz dedik ve yola çıktık. Alaçatı ve Zeytinli Rock Festivalini inceledik. 20 binlerle başlayan katılımcı sayılarının son 5 senede 200 binlere ulaştığını gördük. Bu bizi istediğimiz hedeflere doğru yönlendirdi. Bu tür festivallerin bölgenin tanıtımına ve en önemlisi de esnafına çok büyük katkısı oluyor. Etkinliğe katılanların yaptıkları paylaşımlar bölgenin var olan marka değerini daha da tanınır hale getiriyor. Uluslararası festivale dönüştürmek adına bu festival bizim ilk etkinliğimiz olacak. Milyon Yapım’ın ilk franchise festivali olarak da ayrı bir öneme sahip etkinlik Milyon Yapım danışmanlığında gerçekleşecek”

 

-İddialı konuşuyorum, başarmamamız için hiçbir neden yok

“Ulaşım imkanları ve bilinirliği açısından bölgemizin çok gerisinde olan bölgeler bunu yapıyor ve başarıyorsa biz Dalaman olarak bunu başarmamamız için hiçbir neden yok. İddialı konuşuyorum, Ege’nin en güzel ilçesindeyiz ve bölgesindeyiz. Ulaşımı en kolay, havası en temiz, ekonomik anlamda her şeyi ucuz olan bölge. Bu festival yerli ve yabancı misafirleriyle de bölgeye ticaret anlamında da ivme kazandıracak”

İsimsiz 1 2 - “MİLYONFEST DALAMAN”  Geri sayım başladı

 

 

-Kayacık sahili 3,4,5 Ağustos’da müzik köyü olacak

“Bunu Dalaman Kayacık sahilinde yapmamızın nedeni, belki de denizi olup da denizine ulaşılamayan tek bölge idi. Kayacık sahili halkın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Dev konser sahneleri kurulacak. Festival için tüm altyapı çalışmaları devam ediyor.

Bizde buranın daha da tanıtımına katkı sağlayacağız. İlk yılımızda 4-5 bin çadırın kurulabileceği ve 15 bin ile 50 bin arasında kişiyi burada ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Milyonfest’in Rock olan konseptini biraz esnettik. Rock ağırlıklı ve alternatif müzikten de çok büyük isimler olacak Yaklaşık 25 sanatçı sahne alacak ve günde 7 sanatçı çıkacak. Yani Festivale katılacak insanlarımızın her kesimine hitap eden ezgileriyle, rock gruplarıyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın en gözde sanatçıları sahne alacaklar”

 

-Hedefimiz Uluslararası festivaller arasına girmek

“Dalaman’ın var olan marka değerini ortaya çıkarmak adına 5 yıllık anlaşma yaptık. Hedefimiz “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali”ni Zeytinli festivali gibi uluslararası boyuta taşımak. Sadece Türkiye’de değil Avrupa’da adından söz ettiren rock festivalleri arasına girmek. Bunu yaptığımızda Avrupa’dan da gruplar olacak. Dalaman’da yapılacak olan bu festivalin en avantajlı yanlarından bir tanesi de Köyceğiz, Ortaca, Dalyan, Göcek ve Fethiye’nin Dalaman’a çok yakın olması. Günübirlik konaklamaların ve gezilebilir yerlerin varlığı. Muğla Datça, Marmaris’ten, Antalya Kaş-Kalkan’a kadar tüm bölgenin turizmine katkısı olacak. Son edindiğimiz bilgilere göre 2-3 büyük tur şirketi Dalaman’a festival turları için paket turlar hazırlıyorlar. Havalimanına ve çevre şehirlerdeki tatil yörelerine olan yakınlığından dolayı stratejik olarak eşsiz bir bölge. Şu anki yerli ve yabancıların gösterdiği ilgi bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor”

İsimsiz - “MİLYONFEST DALAMAN”  Geri sayım başladı

Kayacık Sahili

-Artık bu festival benim değil Dalaman’ın, Muğla’nın

“Tek başıma çıktığımı düşündüğüm bu yolda yalnız olmadığımı görmem beni en çok mutlu eden olay oldu. Organizasyon benden çıktı, herkes elini taşın altına koyarak sahiplendi. Projeyi anlatıp, fikirlerini sorduğumda 5 yıllık proje olduğunu anlattığımda aksaklık çıkmaması için aylar öncesinden arge ve piar çalışmaları yapan, küçük esnafından büyük şirketlere kadar kurum ve kuruluşlarımız oldu. Bunlar benim yalnız olmadığımı gösterdi. Artık bu festival benim değil Dalaman’ın, Muğla’nın. Ben taşıyıcı olarak başladım, Muğla sahiplendi. En önemlisi de bölge için yapılan projelerin desteklenmesi. Ben bu desteği yaptığım bu zorlu çalışmada gördüm. Dalaman’da şu anda çok iyi bir sinerji yakalanmış durumda. Bu fırsatı güzel projelere çevirmek zorundayız.  Bunun için Bölgeye çok büyük katkısı olacağına inandığım “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali” çok doğru bir tercih. Söylediğim gibi, yalnız çıktığımı zannettiğim bu yolda aslında Dalaman’ı çok seven kocaman bir aile olduğumuzu gördüm. Başta Sayın Kaymakamımız Ali Güldoğan olmak üzere, bizleri Kayacık Sahili ile buluşturan, Festival Projesinin başından itibaren  projeyi kendi projesi  gibi sahiplenen,  hiç bir alanda bizleri yalnız bırakmayan ve Müzik köyümüzün alt yapısını koşulsuz şartsız oluşturan Belediye başkanımız Muhammet Şaşmaz’a, Dalaman Hava Meydan Komutanı Albay Savaş Cenik’e, Muğla Ticaret Odası başkanı Bülent Karakuş’a,  Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı Muhammet Karakuş’a,  Dalaman CHP İlçe başkanı Kamil Ayhan Öner’e,  DOKTOB Başkanı Yücel Okutur’a, DHMİ Dalaman yetkililerine, Manevi ve lojistik desteğini hiç üstümüzden esirgemeyen YDA Şirketler Grubu ve projelerden sorumlu Orçun Songur’a, Yatırımları ile Dalaman’ın mevcut değerine  değer katan Atak Ege A.Ş.’nin Yönetim kurulu başkanı Hicran Dal Cenik’e, Acarlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Acar’a, Turizmci Ahmet Şalkın ve isimlerini buraya sığdıramadığım gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum”

-Beklentimiz yüksek, hayal değil

“Sonuç olarak festivaller amacına uygun bir şekilde iyi organize edilip yönetildiklerinde yapıldığı bölgenin Sosyal kültürel gelişimine, turizmine ve dolayısı ile ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Dalaman’a havayolu ile 25 ülke ve 85 havalimanından gelen uçuşlar ile ulaşabilen misafirlerimizde olacaktır. Bu dönemde okulların kapanması ve yerli ziyaretçilerimizin de ilgisi ile İstanbul Sabiha Gökçen, Atatürk ve Esenboğa havalimanlarından direk veya bağlantılı günlük 25-30 iç hat uçuşlar, karayolu, denizyolu ile gelecek misafirlerimizde olacaktır. Evet, beklentimiz yüksek. Normal şartlar altında, bu tarz festivallerin ilk yılında yaklaşık 10 bin kişilik bir katılım beklenmektedir, fakat bölgemize olan güvenimiz ve sunulan imkanlar ile doğru bir tanıtımı da yan yana koyduğumuz zaman 50 bin kişilik bir katılım hedefliyoruz. “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali”nin alan alt yapı hizmetleri bizlere tam destek olan Dalaman Belediyesi tarafından yapılacaktır. Ortak amacımız “MİLYONFEST Dalaman Alternatif Müzik ve Rock Festivali”ni 5 yıl içinde uluslararası platformlara taşımak güzel bölgemizi birçok alanlarda olduğu gibi Festival ile de ismini duyurmaktır”

Melahat Kanbur

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.