Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Mektup kardeşleri buluştu

Mektup kardeşleri buluştu
REKLAM ALANI
Haziran 13, 2013 3:38 pm | Son Güncellenme: Haziran 13, 2013 3:41 pm
1.928
A+
A-

OKN0027 - Mektup kardeşleri buluştuOKN0018 - Mektup kardeşleri buluştuOKN0024 - Mektup kardeşleri buluştuOKN0009 - Mektup kardeşleri buluştuMektup kardeşleri buluştu

Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu ile Muş’un Malazgirt ilçesindeki Konakkuran Şehit Er Vedat Kutluca Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) arasında geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen “Mektup Kardeşliği” projesi kapsamında 32 öğrenci Ortaca’ya geldi.

Öğrencileri Ortaca belediyesi Kültür parkta Ortaca kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Ortaca belediye başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, okul idarecileri ve mektup arkadaşları karşıladı.

Öğrenciler burada birbirleriyle tanışıp bir süre sohbet ettikten sonra hep birlikte çevre gezisine çıktılar. Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) plajını gezen öğrenciler burada mavi bayraklı plaj ve cankurtaranlar hakkında bilgi aldı. Öğrenciler sahilde eğlendiler.

Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz projeyle küçük yaştaki öğrenciler arasında yeni dostluklar kurulduğunu söyledi.

Sosyal ve kültürel açıdan çocukların gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla yapılan bu etkinliklerin sağlıklı sonuçlar vereceğini düşündüklerini ifade eden Yılmaz, “Bu gibi etkinliklerle çocuklar, farklı kültürleri paylaşmış oluyor. Yeni dostluklar ediniyorlar. Bizim kültürümüzde ziyaretin karşılığı iadei ziyarettir. Biz de burada okuyan öğrencilerimizi Muş’a göndereceğiz” dedi.

Ortaca belediye başkanı Hasan Karaçelik “Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu ile Konakkuran Şehit Er Vedat Kutluca Yatılı Bölge Ortaokulu” arasında unutulmaya yüz tutan mektupla iletişim kurmaları ardında da ilçemizi ziyaret etmeleri çok güzel. Bölgemizin güzelliklerini görme fırsatı bulacaklar, burada kuracağı dostlukların daha da pekişerek ömür boyu sürdürmelerini umuyorum” diye konuştu.

Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu Müdürü Hasan Gurbetçi okul öğretmenleri tarafından hazırlanan proje kapsamında öğrencileri Ortaca’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrenciler gezi süresince mektup arkadaşlarının evlerinde misafir edilecekler. Buradan güzel anılarla uğurlayacağız destek verenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Konakkuran Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Umut Özden, öncelikle mektup arkadaşlığı olarak başlatılan projenin bir geziyle taçlandırıldığını ifade etti. Okulda 3 yıldır görev yaptığını anlatan Özden, “Okulda görev yaptığım sürede öğrencilerimizin ilçelerinden bile dışarıya çıkmadıklarını gözlemledik. Bunun için bir şeyler yapmamız gerekiyordu. Geçen yıl öğrencilerimizi Konya’ya götürdük. Bu yıl öncelikle mektup arkadaşlığı olarak başlattığımız projeyi bu tür bir geziyle taçlandırmak istedik” diye konuştu. Özden, öğrencilerin Muğla’da mektup arkadaşlarının evlerinde kalacaklarını, bunun kültürleri paylaşma açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Düzenlenen gezinin çocukların hayatında önemli ve güzel bir anı olarak kalacağını belirten Özden şöyle konuştu: “Muğla’daki gezimiz bir hafta sürecek.  Ortaca, Fethiye ve Marmaris’in görülmeye değer yerlerini öğrencilerimizle gezdikten sonra Muş’a döneceğiz. Bu projeyi önümüzdeki yıllarda da devam ettirmeyi planlıyoruz. Şehit Piyade Asteğmen  Ünal Daka İlköğretim Okulundaki öğrencileri de Muş’a davet ediyoruz” dedi.

Öğrenciler mutlu

Ortaca Şehit Piyade Asteğmen Ünal Daka Ortaokulu öğrencisi Canser Çomak ile 1 yıldır mektup arkadaşlığı yapan  Malazgirt Konakkuran Şehit Er Vedat Kutluca YBO öğrencisi Selcan Çakar birbirlerini görmekten çok mutlu olduklarını iafe ettiler.

Canser Çomak “Selcan’ı görünce heyecanlandım. Yüzünü görmediğim için biraz şaşırdım. Yine önceki gibi mektuplaşacağız. Birbirimizi unutmayız” diye konuştu.

Muşlu öğrenci Ayşe Vargan ise, öğretmenlerinin kendilerini Muğla’daki mektup arkadaşlarıyla tanıştırmak için getirdiğini söyledi.

İlk defa deniz gördüğünü dile getiren Vargan, “Deniz çok güzel. burada çok turist var. Bunları televizyonlardan görebiliyorduk. Burada cankurtaran ve mavi bayraklı plajların anlamını öğrendik. Çok mutluyum” dedi.

Ömer Kundakçı

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.