Dolar 32,5050
Euro 34,8389
Altın 2.488,12
BİST 9.574,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Limon’un kilosu 1 lira 37 kuruş

Limon’un kilosu 1 lira 37 kuruş
REKLAM ALANI
Ağustos 20, 2016 12:18 pm
1.466
A+
A-

Limon’un kilosu 1 lira 37 kuruş

DSC_1140

 

Dalaman ilçesinde Tarım İşletmeleri Genel MüdürlüğüDalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğünde yapılan limon ihalesinde limonun kilogram fiyatı 1 lira 37 kuruş oldu.

Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü bünyesindeki 21 limon bahçesinin limon ihalesine 8 firma katıldı. Her bahçe ayrı ayrı ihaleye çıkarılarak satışa sunuldu. Satışa sunulan 21 bahçeden 5 bahçenin satışı bir sonraki ihaleye kaldı.

Bölgenin Ziraat Odaları Başkanları ve bölge çiftçileri de ihaleyi yakından takip etti.

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay ve Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü yaptıkları ortak açıklamada şunları kaydetti; “Bugün ihalesi yapılan TİGEM bahçelerinde üretilen limonların ortalama fiyatları 1 lira ile 1 lira 37 kuruş aralığında alıcı bulmuştur. İhalede satışı 1 liranın altında kalan parsellerin yeniden satışa çıkarılacağını umuyoruz. Ziraat Odalarımız tarafından belirlediğimiz tour miktarları ile TİGEM deki görevli Ziraat Mühendisleri tarafından belirlenen tour miktarları birbirini aynen tutmaktadır. Belirlenen tourların üzerinde ürün yoktur. Bu yüzden çiftçilerimiz TİGEM de belirlenenden daha fazla ürün çıkıyor, bu yüzden ürün ucuza geliyor yalanlarına inanmasınlar. Bazı kötü niyetli tüccarlar bu şekilde çiftçilerimizi kandırarak ürünlerini ucuza almaya çalışıyorlar. Bunlara inanmayalım ve ürünlerimizi değerinde satalım. İhracat konusunda ise Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesi ve Arap ülkelerinden de ciddi bir talep olması nedeni ile daha fazla ürünümüzün ihracat edilebileceği aşikardır. Bizler bölge çiftçileri olarak iyi mal yetiştirip erken kesim yapmadan ve yaptırmadan ürünlerimizin tüketiciye ulaşmasını sağlayalım.”

Erken limon hasadı

Ortaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Bilgiç ise çiftçileri erken kesim konusunda uyararak; “İlçemizde geniş bir alanda narenciye tarımı yapılmaktadır. En önemli kısmınıda enterdonat limonlar oluşturmaktadır. Üretilen limonlar ilçemizden başta Rusya olmak üzere, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine gönderilmektedir. İlçemizde yaklaşık 17 bin dekar alanda 32 bin tonun üzerinde limon üretimi yapılmaktadır. İlçemiz, Ülkemizde limonun ilk hasadının ve ihracatının yapıldığı yer olması nedeniyle önemlidir. İhracat için limon kesimine ve ihracat zamanına Ekonomi Bakanlığı tarafında oluşturulan komisyonca onay verilmektedir. Geçmiş yıllara baktığımızda enterdonat limonun, kesim ve ihraç tarihleri Eylül ayının ortalarından sonra olmaktadır. Bu nedenle hasat için bu tarihi beklemek gerekmektedir.” dedi. –

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.