Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Kulaçlar Dalyan’da atıldı

Kulaçlar Dalyan’da atıldı
REKLAM ALANI
Mayıs 2, 2017 1:33 pm
1.484
A+
A-

Kulaçlar Dalyan’da atıldı

Ortaca ilçesinde, Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği tarafından düzenlenen “2. Uluslararası Dalyan Açık Su Yüzme Yarışları”, İztuzu Plajı’nda yapıldı. “Carettalar ile yüzüyorum” temasıyla düzenlenen yarışmalara erkek ve kadınlarda farklı yaş kategorilerinde 6 ülkeden 444 sporcu katıldı.

OMR_0117 G0019600

 

Sporcular 60 tekne ile Dalyan Kanalından İztuzu Plajı’na ulaştı.2 bin 140 metrelik parkurda gerçekleştirilen yarışta, yaşları 13 ila 90 arasında değişen katılımcılar birinci olmak için kulaç attı.

Yarışların ardından erkekler genel klasmanda Uğurcan Özer, bayanlar genel klasmanda Nilay Erkol birinci oldu.

Yarışmalarda 8 hakem görev alırken, yüzücülerin can güvenliği için 7 motorlu tekne ile 3 de tur teknesi hazır bekletildi. Plajda Jandarma ekipleri, denizde de deniz polisi botlarla, dalgıç polisler de deniz altında tedbir aldı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Sahil Güvenlik ekipleri de hazır bekletildi.

Geçtiğimiz yılın birincisi Milli yüzücü Nilay Erkal’ın fark atarak ikinci kez birinci gelmesi, engelli olmasına rağmen Erkekler Genel Klasmanda birinci gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü engelli sporcusu Uğur Can Özer büyük alkış aldı. Yaşları 13 ila 90 arasında değişen yarışmacılar sporun yaşının olmadığını gösterdiler.

 

-Milli yüzücü Erkal, “Dalyan’ın tanıtımı için katılıyorum”

-Kadınlar Genel Klasman birincisi milli yüzücü 18 yaşındaki Nilay Erkal “Bu yarışa ikinci katılışım. Geçen sene de birinci olmuştum. Çok güzel bir organizasyon. Milli bir yüzücüyüm ama Dalyan’ın tanıtımı açısından bu yarışa katılmaya önem veriyorum. Hem benim için antrenman gibi oluyor, hem de carettalarla birlikte yüzmek çok güzel. Geçen sene hiç görememiştim ama bu sene 4-5 tane gördüm. O yüzden çok güzeldi. En büyük hedefim tabi ki 2020 olimpiyatları. Olimpiyatlardan önce Avrupa Şampiyonaları, dünya şampiyonaları hem gençler kategorisi hem de açık yaş kategorisinde iyi dereceler almak istiyorum. Özellikle gençler kategorisinde ilk üç madalya hedefim var. 2020 yolunda bu hedefler doğrultusunda ilerlemeyi düşünüyorum.”

 

-Erkekler Genel Klasman birincisi İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü engelli sporcusu Uğur Can Özer, “Yarış çok güzeldi çok eğlendim. Carettalarla birlikte yüzmek çok güzeldive birkaç tanesine rastladım. Geçen yıl da katılmıştım. Önümüzdeki yıl da katılmayı düşünüyorum.”

 

-Hedef aynı, “Yıl boyu turizm”

-Dalyan İztuzu Turizm Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit “Her zaman bizim hedefimiz daha da iyisini yapmak. Geçen yıla göre yüzde 20 artış var sporcuda ve katılımcıda. Bu Dalyan’da 17-18 oteli doldurmuş anlamına geliyor. Geçen yılda hemen hemen bu seviyeyi bulduk.Dalyan’da turizm açısından marketinden manavına, kasabından oteline, restaurantçısından teknecisine, herkese bir faydamız olduğunu düşünüyorum.”

 

– Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent KarakuşBülent, “Öncelikle bölgemizde hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak. Dalyan’da şuan 6 etkinliğe çıktık. Bu 6 etkinlikle yılın 6 haftasında kurtarıyor durumdayız. Bugün baktığımızda 2000 sporcunun ve yakınının Dalyan’da olduğunu görüyoruz. Bu 3 günde olsa ölü sezonda böyle bir hareketlilik turizmcimize hem moral oluyor hem de sezonun uzamasına neden oluyor. Önemli olan nihai hedefimize ulaşmak. Bu hedefte 12 ay turizm yapılabilen bir Muğla oluşturmak.”

 

-Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, “bizim amacımız çok güzel olan bu turizm destinasyonunu birçok etkinlikle tanıtmak ve bundan sonra Dalyan’ın sürekli doluluğunu sağlamak. Buraya gelen arkadaşlar sadece yüzmeye gelmediler, yarışmaya gelmediler. Yöremizi ve bizleri tanımak üzere buradalar. Ben eminim, bizi tanıdıktan sonra, yöreyi tanıdıktan sonra hepsi birer gönüllü turizm elçimiz olacaklar. Amaç etkinlikleri çoğaltarak turizmi daha da yaygın hale getirmek. Bölgemiz, tanıtıma gerek olmayacak kadar güzel bir yer. Umuyorum bundan sonra bu etkinliklerle artık Dalyan kendi kendine dönebilen ve turist sıkıntısı çekmeyen bir belde haline gelir.”

 

-Muğla Valisi Amir Çiçek, “Dalyan, Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman bölgesindeki destinasyon bölgesinin önemli lokasyonlarından bir kısmıdır. Dalyan İztuzu sahili de carettacarettadeniz kaplumbağalarının çoğaldığı ve neslini burada korumaya çalıştığımız bir yer. Bu kaplumbağaların yaşadığı yerde yaptığımız yarışlarıninsanlara daha güzel algı, daha güzel bir intiba yaratmasında, bu ikincisi yapılıyor. Bu bölgedeki güzellikleri, insanlığı, birliği, doğa ile insan sevgisiyle kaynaştırmayı ve turizmi burada canlandırmak istiyoruz. Deniz, kum, güneşin ötesinde olan tarihi Kaunos krallığı, kaya mezarları, ormanlar, kanal ve balıklar var. Her türlü güzellikleri birden yaşatıp böylece turizmi sadece 6 aylık süre içerisinde değil 12 aya yaymak istiyoruz. Bunun da sonucunu alıyoruz. Şu anda Dalyan’da bütün otellerin yatakları hemen hemen yüzde 70’e yakın, belki daha fazla dolduğu bilgisini alıyoruz. Biz bunu devam ettirdiğimiz müddetçe Nisan ayında otellerimizdeki yataklarımız, lokantalarımız, çarşılarımız ve bu bölgeler dolacak ve cıvıl cıvıl olacak, işte turizm budur. Turizmi belli bir süreye sınırlamak değil, sürdürülebilir ve belli bir seviyeye getirmektir. Bu bölge inşallah böyle gittiği müddetçe turizmde yılın 12 ayında da nasibini alacaktır diyorum”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.