Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Köyceğiz’de şenlik haftası

Köyceğiz’de şenlik haftası
REKLAM ALANI
Ağustos 12, 2014 2:41 pm
1.651
A+
A-

Köyceğiz’de şenlik haftası

3. Köyceğiz Motosiklet Festivali ve 9. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali 28 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

 

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan yapılacak olan etkinliklere bölge halkını davet etti.Kamil Ceylan, “Köyceğiz Belediyesi ve Ege Yolcu 3. Köyceğiz Motosiklet Festivali  28-31 Ağustos 2014 tarihleri arasında Belediyemiz Mesire Kamp Alanında yapılacaktır. Yine her yıl düzenlenmekte olan Kültür ve Turizm Bakanlığı,  Köyceğiz Kaymakamlığının destekleriyle gerçekleştirilecek olan 9. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali 30 Ağustos 02 Eylül 2014 tarihleri arasında Köyceğiz kordonu Kaunos Otel yanındaki alanda yapılacaktır. Tüm bölge halkımızı etkinliklerimize davet ediyorum” dedi.30 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 20.30 da 3. Köyceğiz Motosiklet Festivali ve Film festivalin konuk sanatçılarına plaketleri verilecektir. Onur konuklarına ödül, plaket töreninin devamında  Türkiye’nin en önemli müzik gruplarından  “GRUP GÜNDOĞARKEN”  konseri yer alacak.

-Film festivali başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TRT,  Köyceğiz Belediyesi ve Kültürler Arası İşbirliği ve Diyalog Derneği tarafından 30 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “9. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali” başlıyor.

Festivalin gerçekleştirilmesinde katkı sağlayan Kültürler Arası İşbirliği ve Diyalog Derneği tarafından yapılan açıklamada Köyceğiz’de düzenlenen kültür sanat etkinlikleri Türkiye’nin tanıtımında etkin bir rol oynamakta, kültür ve sanat dünyamıza hareketlilik ve üretkenlik kazandırmakta olduğu vurgulandı.Dernek tarafından yapılan açıklamada “Gelecek nesillere kalıcı ve anlamlı bir şeyler bırakmanın en iyi yolunun sanat olduğunu düşünen derneğimiz bunu sağlamanın ve geniş kitlelere ulaşabilmenin sinema ve festivaller aracılığı ile gerçekleşeceğine inanıyor.Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Köyceğiz, gerek coğrafi konumu gerekse barındırdığı tarih, çevre ve turizm zenginlikleriyle yurtiçi ve yurtdışında bir cazibe merkezi olarak değerlendirilmekte ve her yıl yerli yabancı çok sayıda ziyaretçisini ağırlamaktadır. Bu nedenle, Köyceğiz’de düzenlenen kültür sanat etkinlikleri Türkiye’nin tanıtımında etkin bir rol oynamakta, kültür ve sanat dünyamıza hareketlilik ve üretkenlik kazandırmakta.Bu etkinlik vesilesiyle, sektör içerisinde bir devinim yaratılması ve yurtiçinden sinema sanatına gönül vermiş sanatçılar ile sinemaseverleri bir araya getirerek nitelikli filmleri izleme imkânının sunulması amaçlanmaktadır.Festival, Türk Sinemasına katkı sağlamasının yanı sıra Köyceğiz’in yalnızca turizm merkezi değil bir kültür kenti olarak anılmasına katkıda bulunacaktır.Sinema, herkesin aynı kaderi paylaştığı dünya gemisinde; yolculuğumuzu farklı bir dille, sinema diliyle bizlere anlatıyor. Ve bu dili ortak bir tutku haline getirirken, neden ortak bir mekanda buluşulmasın diye düşünüldü. Yönetmenler bizlere düşlerini anlatmak isterken biz de birbirimizi bu düşlerde bulmayı umut ettik”.9. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivalinin açılış filmi olarak Sürgün İnek gösterime girecek. Diğer günlerde ise Meryem, Düğün Dernek, Üç Yol, Mandıra Filozofu,Yozgat Blues seyirciyle buluşacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.