Dolar 32,3764
Euro 34,9749
Altın 2.325,67
BİST 9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Köyceğiz’de plaj hentbolu

Köyceğiz’de plaj hentbolu
REKLAM ALANI
Temmuz 14, 2013 2:52 pm | Son Güncellenme: Temmuz 14, 2013 2:53 pm
1.585
A+
A-

OKUN10005 10 - Köyceğiz’de plaj hentboluOKUN10005 59 - Köyceğiz’de plaj hentboluKöyceğiz’de plaj hentbolu

Köyceğiz ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen, “Üniversiteler Yaşar Sevim Plaj Hentbol Turnuvası”nın 16.’sı başladı.

Turnuva, Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve kortej yürüyüşüyle start aldı. turnuvanın açılış törenine Köyceğiz kaymakamı Yücel Gemici, Muğla Belediye başkanı Osman Gürün, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Köyceğiz belediye başkanı Salih Erbay, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Hentbol Teknik Kurul Başkan Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler, federasyon temsilcileri ile sporcu ve teknik sorumlular katıldı.

Turnuvanın düzenlenmesinde katkı sağlayan kişilere plaket verildi. Yapılan konuşmaların ardından müsabakalar başladı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) Hentbol Teknik Kurul Başkan Yrd. Doç. Dr. Serdar Eler yaptığı açıklamada, 1998’de 9 takımla başlayan turnuvanın bugün 30 takıma ulaştığını söyledi.

Şampiyonanın en önemli özelliğinin 16 senedir aralıksız olarak yapılan tek plaj hentbol şampiyonası olduğunu belirten Eler, “Bu şampiyonayı yaparken keyif alıyoruz ve gurur duyuyoruz. Üniversite Sporları Federasyonunun bu işe ciddi bakması ve Köyceğiz Belediyesinin ev sahipliği bizim için çok önemli. Bu nedenle hem belediyeye hem de federasyona teşekkür ediyoruz” dedi.

Eler, üniversiteli gençliğin 4 yılda bir kendini yenilediğini, üniversite yıllarında hentbol oynayan herkesin Köyceğiz’i bir hentbol merkezi olarak gördüğünü vurguladı.

Köyceğiz Plaj Hentbolu’nun kendi içerisinde bir ritüel haline geldiğini kaydeden Eler, “Amacımız bunu götürebildiğimiz kadar ileriye götürebilmek. Bizden sonra bu işi yapacak olan arkadaşlara düzgün bir turnuva teslim etmek” diye konuştu.

-Hedef Olimpiyatlar-

Yaklaşık bir ay önce “İşitme Engelliler Salon Hentbolu Şampiyonası”nı Köyceğiz’de yaptıklarını hatırlatan Eler şöyle konuştu:  “16 yıldır Köyceğiz hentbol merkezi olduğu için burayı tercih ettik. Türkiye Şampiyonasında öne çıkan milli işitme engelli hentbolcularla, Temmuz’un sonunda Bulgaristan’da yapılacak olan “İşitme Engelliler Olimpiyatları”na katılacağız. Bu da bizim ve Köyceğiz için bir gurur kaynağı olacak. İnşallah orada da güzel başarılara imza atacağız.”

-Köyceğiz’in ev sahipliğinde 16. yıl-

Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay ise, “1998’den beri aralıksız devam eden ve sporla kitleleri buluşturma gayesine hizmet eden, Türkiye Üniversiteler Köyceğiz Yaşar Sevim Plaj Hentbol Şampiyonasını Köyceğiz’de 16. kez organize ediyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Üniversite gençliğini ve hentbol severleri Köyceğiz’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

-30 takım katılıyor-

Köyceğiz Belediyesi Delta Plajında yapılan şampiyonaya Gaziantep, Marmara,Köyceğiz Belediye Spor, Gazi, Orta Doğu Teknik, Cumhuriyet, Hacettepe, Muğla Sıtkı Koçman, Dumlupınar, Van Yüzüncü Yıl, Trakya, Osman Gazi, Erciyes,Ankara, Uludağ, İstanbul, Celal Bayar, Akdeniz üniversitelerinden 14’ü bayan 16 erkek olmak üzere 30 takım yer alıyor.

Ömer Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.