Dolar 32,3016
Euro 35,1540
Altın 2.243,26
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 17°C
Az Bulutlu
Muğla
17°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 14°C

Köyceğiz’de Kamil Ceylan dönemi

Köyceğiz’de Kamil Ceylan dönemi
REKLAM ALANI
Nisan 7, 2014 9:21 am
1.380
A+
A-

Köyceğiz’de Kamil Ceylan dönemi

Köyceğiz’de 3 kez yapılan itirazların ardından seçimi 15 oy farkla AK Parti adayı Kamil Ceylan kazandı. AK Parti ve CHP’nin itirazı sonucu İl Seçim Kurulu tarafından 39 sandığın sayımına karar verildi. AK Parti adayı Kamil Ceylan’a 10 bin 242, CHP adayı Salih Erbay’a ise 10 bin 227 oy çıktı.KAMİL CEYLAN 2 - Köyceğiz’de Kamil Ceylan dönemi

-3 dönem başkanlık yaptı

CHP adayı Salih Erbay sayımın ardından yaptığı açıklamada, seçimi 15 oy farkla kaybettiklerini söyledi. Aradaki farkın çok az olduğunu ifade eden Erbay, “39 sandığın sayımı sonucunda bu çıkmıştır. Toplamdaki 93 sandık sayıldığı zaman fark belki yok olacak. O konuda yaşanan tam bir hukuksuzluklar var. Mesela Akköprü’de sandık başkanı çuvalla yalnız başına giderken jandarma yakalamış. Bu konuda elimizde tutanak var. Bunlarla beraber Yüksek Seçim Kuruluna müracaat edilecek” dedi.

Erbay, partililerden fevri hareket içerisinde olmamalarını, sabırla götürdükleri süreci sükunet içerisinde bitirdiklerini ifade etti.

-Köyceğiz’e hizmet getireceğiz

AK Parti adayı Kamil Ceylan ise, sandıktan çıkan sonuca saygı duyduklarını belirtti.

Köyceğiz’e bu güne kadar hizmet eden Salih Erbay’a teşekkür eden Ceylan “Bize bundan sonra Köyceğiz için çalışmak düşüyor. Köyceğiz’e hizmet getireceğiz. Bir haftadır ne yatıyoruz ne kalkıyoruz. Çok yorulduk. Herkese teşekkür ediyorum.”

– 1 Hafta süren itiraz süreci

İlçede 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde ilk yapılan oy sayımında CHP Belediye Başkan adayı Salih Erbay 4 oy farkla kazanmış, bunun üzerine AK Parti İlçe Başkanlığı, geçersiz oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmişti. Yeniden sayım sonucu AK Parti Belediye Başkan adayı Kamil Ceylan, 17 oyla önde çıkmıştı.

CHP’nin itirazı üzerine AK Parti de itiraz etmiş, alınan ortak kararla belirlenen 39 sandıkta belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için kullanılan oy pusulalarının yeniden sayımı için İl Seçim Kurulunca karar alınmıştı.

-Sayımlar durduruldu

Partilerin İl Seçim Kuruluna yaptığı itirazın kabul edilmesinin ardından Köyceğiz İlçe Seçim Kurulunda 39 sandıktaki Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyelerinin oy sayım işlemi başladı. Sayımlar devam ederken YSK’dan gelen sayımların tedbiren durdurulması kararının ardından oy sayım işlemi 25 sandık sayıldıktan sonra durduruldu. Yaklaşık 8 saat ara verilen sayımlar yeni bir kararla gece geç saatlere kadar devam etti.

-İtiraz ile ilgili görüşler

-Sahada kazandık. Masada kaybetmek istemiyoruz

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan; “Neden durdurulduğu konusunda herhangi bir bilgi yok. 39 sandığın yeniden sayılmasına ilişkin olarak İl Seçim Kurulu bir karara vermişti. 24 sandık sayılmıştı ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından sayımın Tedbiren durdurulduğu şeklinde bilgisi geldi. Henüz dosyanın incelendiği şeklinde bize herhangi bir bilgi gelmedi. Tabi buna itiraz eden de AKP olduğunu anlıyoruz. Çünkü bizden böyle bir sayımın durdurulmasına ilişkin bir talep de gitmemişti. Biz hep başından beri şunu iddia ettik. Sahada kazandık. Masada kaybetmek istemiyoruz. Bu tür bir durdurma kararını da anlayabilmekte güçlük çekiyoruz. Kim bundan kaçınıyor ki. Biz 39 sandıktan ne çıkarsa, hangi sonuç çıkarsa millet iradesi ne şekilde tezahür ederse ona saygı göstereceğimizi daha önce defaaten belirtmiştik. Dolayısıyla buna bir anlam vermekte güçlük çekiyorum. Şimdi bir değerlendirme yapacağız. Ayrıca başta sayın Genel Başkanımız olmak üzere genel merkezimize de bu konu iletildi. Onlar da girişimlerde bulunuyor. Sonucunu hep beraber kamuoyuyla paylaşacağız”

-Dalaman’da Red, Köyceğiz’de kabul

Ak Parti Köyceğiz İlçe başkanı Mustafa Özkaya “İl seçim kuruluna yaptığımız itiraz sonucu hem bizim hem de CHP’nin itiraz ettiği tplam 39 sandık sayılıyor. Daha önce sadece geçersiz oy sayılarına itiraz edilmiş ve sayılmıştı. Bu sefer 39 sandıktaki hem belediye başkanı hem de belediye meclis üyelerinin aldığı oylar sayılıyor. Dalaman’da 6 oy kötüyken itiraz talebimizin reddedilmesi, biz 17 oy öndeyken bizim talebimizin kabul edilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Sandıktan çıkacak her türlü sonuca razıyız”

-Kamil Ceylan kimdir?

1957’de Köyceğiz’in Toparlar beldesinde dünyaya geldi. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra 18 Nisan 1999’da Toparlar Belediye başkanlığını kazandı ve 3 dönemdir Toparlar beldesinde belediye başkanlığı yaptı. Ceylan, evli ve bir çocuk babası.

-Ömer KUNDAKÇI

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.