Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla °C
Muğla
°C
°C
°C
°C
°C

Köpek ve 9 yavrusu sokağa terk edildi

Köpek ve 9 yavrusu sokağa terk edildi
REKLAM ALANI
Haziran 16, 2016 7:48 am
1.526
A+
A-

Köpek ve 9 yavrusu sokağa terk edildi

_1

 

Muğla’da 9 yavrusu ile birlikte sokağa terk edilen köpeğe, Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) sahip çıktı. 

 

Dalaman ilçesinde Golden Retrevar cins bir köpek, Dalaman çayı mevkisinde 9 yavrusu ile birlikte terk edildi.

Aç kaldığı için yavrularına süt vermekte zorlanan köpek ve 9 yavru HAYDOS üyeleri tarafından fark edilerek bakımevine getirildi. Burada veteriner kontrolünden geçirilen köpek ve yavrularına mama ve su verildi.

 

HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen,  ailelere seslenerek çocuklarına hediye olarak canlı hayvan almamalarını istedi.

Çocukların küçük köpekleri sevdiği için aileler tarafından hediye olarak alındığını ifade eden Dağdelen “küçükken çok tatlı oluyorlar, ama ne zaman ki büyüdü,  sorunları ortaya çıktı, barınaklara terk ediliyor. Sokaklara terk ediliyor. Sokaklardaki hayvanlar da 5 yıldızlı otellerde yaşamıyor. Açlık ve sefalet, zehirleme onları bekleyen bir şey. İnsanoğluna tekrar tekrar sesleniyoruz. Ne olur çocuklarınıza çerez gibi karne hediyesi olarak kedi köpek hediye etmeyin, hiç kimse etmesin. Eğer gerçekten de hayvan sahiplenmek istiyorsanız barınaktan alın” dedi.

 

9 yavrusu ile sokağa terk edilen Golden Retrevar cinsi köpeğin muhtemelen ya hediye edildi, ya pet shop’tan parayla alındığını anlatan Dağdelen, “Melez bir köpek ile çiftleşmiş belli. Her halde sahipleri melez bir köpekle çiftleştiğini fark edince ilk işi sokağa terk etmek oldu. Biz bulduğumuzda yavrular çok daha küçüktü. Anne oldukça perişandı. Çünkü aç kalmış, susuz kalmış. 9 tane yavrusuna mı bakacak, kendisine mi bakacak. Şu anda sağlık durumları iyi” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.