Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Karaçelik’ten Basın Toplantısı

Karaçelik’ten Basın Toplantısı
REKLAM ALANI
Eylül 11, 2014 2:43 pm
1.439
A+
A-

Karaçelik’ten Basın Toplantısı

 

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ilçe belediyelerinde hizmetlerin çok yoğun bir şekilde artmasına rağmen gelirlerin aynı seviyelerde kalmasıyla hizmetlerin zaman zaman istenilen zaman ve seviyelerde yapılamamasının sıkıntılarını dile getirmek ve vatandaşların da bu konulardan haberdar olması ve bilgilenmeleri amacıyla makam odasında yaptığı basın toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

CHP Ortaca İlçe başkanı ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı basın toplantısında Başkan Hasan Karaçelik “ 6360 sayılı büyükşehir çıkmasından sonra Muğla ili büyükşehir kapsamına alındı ve beldeler kapatılarak 13 ilçe belediyesi ve Muğla büyükşehir belediyesi ihdas edildi. Büyükşehir yasasının çıkmasındaki amaç, hizmetlerin biraz daha yerelleşmesi, gelirlerin arttırılması diye kanun ruhunda bu vardı ancak bugün gelinen aşamada, uygulamada hizmetlerin çok yoğun bir şekilde artmasına rağmen gelirlerin göreceli olarak o seviyede artmadığını gözlemlemekteyiz. Ortaca belediyesine İller Bankasının katkı payı geçen yıllarda ne ise bu yıllarda da aynı aylarda aynı seyri gösteriyor. Hizmet götürme anlamında ilçe belediyeleri sadece Ortaca belediyesi değil, büyükşehir kapsamında ki ilçe belediyelerinin çok ciddi sorunları. Hatta bazı belediyeler, beldelerin katılmasıyla çok ciddi personel yığılması yaşayarak maaşlarını zor ödeyecek hatta ödeyemeyecek duruma getirildi. Bu sıkıntılar ilçe belediyeleri tarafından Türkiye çapında olsun, Muğla çapında olsun Türkiye belediyeler birliğine ve hükümete çok değişik kanallardan aktarılmış bulunmakta. Ancak herhangi bir sonuç alınmış değil. Ben bu yasanın getirdiği sıkıntıları paylaşmak hem de var ise sizin sorularınızı ve yaptığımız hizmetlerle ilgili, yapamadığımız hizmetlerle ilgili sorularınızı almak için bir araya geldik. Benim şimdilik kısaca yapacağım açıklama bu var ise sorularınızı bekliyorum “ dedi. Basın mensuplarının personel durumu, yapılan çalışmalar, mahallelere hizmetlerin nasıl yapıldığını ve yapılacağı, Dalyan kanalı ile ilgili sorduğu soruları da cevaplaya Başkan Karaçelik; bazı personelin büyükşehir kadrosuna geçtiğini ve Dalyan’dan katılan personelin belediyeye yük getirmediğini ve bu konuda en rahat belediye olduklarını belirtti. Çalışmalarımız hazırladığımız program çerçevesinde devam etmekte ve herhangi bir aksaklık olmaması için belediye olarak imkânlarımızı kullanıyoruz. Belediye sınırları içerisine katılan daha önce köy olup ta mahallelerimize de hizmetlerimizi sürdürüyoruz, yol çalışmalarımız devam ediyor. Su hizmetlerinin büyükşehir bünyesine geçmesinden sonra zamam zaman sıkıntılar yaşanabiliniyor. Dalyan kanalı dünyanın göz bebeği, kanalın temizliği ve geleceği için güneş enerjili teknelere geçiş çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda görüşmeler devam etmekte ucuz bir proje değil, şartların da uygun hale getirilmesi çalışmalarımız da devam etmekte diyen başkan Ortaca belediyesi olarak bütün imkânlarımızı kullanarak vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.