Dolar 32,4966
Euro 34,7509
Altın 2.477,12
BİST 9.556,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 20°C
Az Bulutlu
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

KAÇAK GÖÇMENLER

KAÇAK GÖÇMENLER
REKLAM ALANI
Ağustos 31, 2015 11:35 am | Son Güncellenme: Ağustos 31, 2015 12:43 pm
2.059
A+
A-

KAÇAK GÖÇMENLER

Gün geçmiyor ki TV’de ve gazetelerde yabancı ülkelere kaçan mülteciler sorunu baş sütunlarda yer almasın . Bunları kaçıran gözü açık kişi veya kuruluşlar o kadar arttı ki , para kazanmak için ülkede adeta bir kaçakçı yarışı başladı. Ülkemize gelen fakat memnun olmayan Suriyeliler , Iraklılar , Pakistanlılar baş sırayı alıyor . Bu gruplar Avrupa ‘da iyi bir hayat bulacaklarını hayal ediyor ve ellerinde avuçlarında bulunan son kuruşlarını kaçakçı teknelerine kaptırıyor .

Marmaris , Bodrum , Datça , İzmir başta olmak üzere Yunan Adalarına yakın olan her yerden Yunanistan’a ve buradan Almanya ve Fransa ‘ya geçmeye çalışıyorlar . Ama nerde Mekadonya sınırında Mekadon polisi bu zavallıları içeri sokmuyor. Aç susuz yürüyüp bir yerlere varmak için her tehlikeyi göze almış durumdalar..Yunanlı ‘nın zaten başı dertte, kendi iç kargaşasının altından çıkamıyor, Avrupa Birliğinden nerdeyse kovuluyordu . İlerisinin nasıl şekilleneceği belli değil , ekonomisi bozuk , halkı rahatsız ve huzursuz , seçime gidiyor . . Bir de bu kaçaklarla uğraşmak zorunda .

MÜLTECİLER NEDEN VE KİMDEN KAÇIYORLAR ?

Suriyelilerden başlıyalım . Ülkemizde 2 milyondan çok Suriyeli var. Kendi ülkelerinde 4-5 yıldan beri bitmek bilmeyen bir savaş mevcut. Bu savaşın nedeni ve kimlerin başlattığı bizim konumuz değil. Bizim için önemli olan olay , yanı başımızda bizi de çok yakından ilgilendiren komşu bir ulusun insanlarının tarafımızdan kabulü oldu. Sayıları gittikçe arttı, 2 milyonu geçti. Bu kadar insanı memnun etmek hiç ama hiç kolay olmasa gerek …Ülkemize getirdiği maddi külfetin yanında , istenildiği şekilde bu insanları rahat ettireme endişesi de var. Memnun olmayanlar , daha rahat bir yaşam için Avrupa ‘ya kaçmaya çalışıyorlar. Ama hiçbir Avrupa ülkesi bunlara kaplarını açmak istemiyor. Bazıları sınırlı sayıda mülteciyi kabul ederim diyor , hatta şart koşuyor. Müslüman olmasın , çünkü bizde bunların ibadet edecekleri cami yok.. Tabiatıyla bu bir bahane . Kimse rahatını bozmak istemiyor, müslümanı kabul etmiyor.

Amerika , Irak ‘ı işgal etti , Saddam Hüseyin gitti ama Irak ‘a huzur gelmedi. Bitip tükenmeyen mezhep kavgalarının yanında , ekonomisi bozuk , halkı rahatsız ve huzursuz bir ülke olup çıktı. Irak ikinci sınır komşumuz , buradaki rahatsızlık aynen Suriye gibi doğrudan bizi etkiliyor. Aynen Suriyeliler gibi binlerce Iraklı Türkiye ‘ye sığındı. Türkiye ‘de umduğunu bulamayanlar mülteci olarak Avrupa ‘ya kaçmaya çalışıyor.

Irak ‘ı bu duruma düşüren Amerika hiçbir Iraklı ‘yı alıp Amerika ‘ya götürmedi. Problemleri ile baş başa bıraktı, bizim başımıza bela etti.

KAÇAKLARIN DRAMINI HER GÜN SEYREDİYORUZ.

Durmadan sayıları artan mülteci tüccarları kırık dökük bot ve teknelerle bu insanları Avrupa ‘ya kaçırmaya çalışıyor. Eğe Denizi bunlara mezar oldu adeta. Şansı olanlar ya Yunan adalarından birine veya İtalya ‘ya varabiliyor … Fakat olay bununla bitmiyor , bunlar geri iade ediliyor. Tekrar Türkiye ‘ye geri geliyorlar . Bırakın herhangi bir ülkeyi , zengin petrol kralı İslam ülkeleri bile bu zavallı Müslümanları kabul etmiyor . . Kimi Avrupa ‘ya kalkan bir trenin açık penceresinden trene zar zor atlıyor, kimileri 20 -30 kişi taşıyabilen bir eski bota 70-80 kişi olsa bile binmeyi göze alıyor..Kurtuluşu , kendi ülkesinin dışında arıyor. Feryat edenler , açlık , sefalet , hastalık kol geziyor..

21. yüzyılda insanlığın geldiği manzaraya bakın

Bu manzarayı tüm dünya seyrediyor. Ama yalnızca seyrediyor , çare nedir , kimsenin omrunda değil. Ülkelerini idare ettiklerini sananlar ise kendi geleceklerini korumaya çalışıyor…

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.