Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
BİST 9.047,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Jeotermal’de mutlu son

Jeotermal’de mutlu son
REKLAM ALANI
Temmuz 9, 2015 2:34 pm
1.626
A+
A-

Jeotermal’de mutlu son

 

Ortaca Okçular Mahallesi’nde başlatılan Jeotermal sıcak su arama sondajına tepkilerin artması üzerine sondaj çalışması durduruldu.

Firma yetkililerinin sondaj çalışmasını vatandaşların tepkisi ve sondajın 300 metreye yaklaşmasına rağmen istenen özellikte sıcak suya ulaşılamaması sonucu durdurduğu öğrenildi. Sıcak suyun 37-38 derecede olması durumunda firma kullanım için 30 yıllık ruhsat talebinde bulunacaktı.

 

Jeotermal sıcak su arama sondajına karşı çıkan vatandaşlar, “Okçular’da/Ortaca’da yaşayanlar olarak; insanların, ağaçların, bitkilerin, hayvanların yaşamını tehdit eden faaliyetlere karşı çıkıyoruz” diyerek Change.org sitesinde ve mahallede yaklaşık 2 bin imza topladılar.

 

Okçular Mahallesi muhtarı Bayram Özalp, ilgili firmanın sondaj borularını kaynakla kapatarak çalışmaları durdurduğunu söyledi.

Özalp, “firma yetkilileri bunu bize teyit ettiler ama ben yine de oyalama taktiği olabilir düşüncesiyle başka kaynaklardan işi bıraktıklarını öğrendim. Bizlere bu mücadelemizde destek veren herkese teşekkür ediyorum. Yapılan eylemimiz küçük gibi görünse de amacımıza ulaştık” dedi.

Avukat Berna Babaoğlu Ulutaş, çalışmaların durduğunu ancak hukuken bir şeyin bitmediğini ifade ederek “arama ruhsatları iptal değil ama köylünün bu tepkisi olduğu sürece buraya gelip bir daha çalışabileceklerini zannetmiyorum. Burada yaşayanların her birinin gözünün kulağının köyün varlıklarının üzerinde olmasını isterim. Ancak bu şekilde mahallenizi, köyünüzü koruyabilirsiniz. Bu kadar tepki gösterilmeseydi her halde çalışmaya devam ederlerdi. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı ise, konuyu belediye olarak yakından takip ettiklerini belirtti.

Avcı, yaptıkları görüşmelerde buradan çıkacak suyun saniyede 1-2 litre kadar olduğunu ve daha fazla olmayacağını sıcaklığının da 28 dereceyi geçmediği için verimli olmayacağını öğrendiklerini söyledi.

Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “bizler her zaman Okçular halkının yanındayız. Kapanan sondaj kuyusunun bir daha açılmayacağını düşünüyorum”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.