Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

İztuzu’nda tahliye kararına tepki

İztuzu’nda tahliye kararına tepki
REKLAM ALANI
Kasım 21, 2014 1:35 pm
1.343
A+
A-

27 - İztuzu’nda tahliye kararına tepki21 - İztuzu’nda tahliye kararına tepki29 - İztuzu’nda tahliye kararına tepki

İztuzu’nda tahliye kararına tepki


 

Ortaca’ya bağlı Dalyan’daki İztuzu Plajı´nın işletmeciliğinin belediyeden alınarak özel bir şirkete verilmesine ve plajın tahliye edilmesi kararına tepki gösteren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar İztuzu plajında protesto gösterisi yaptı.

 

Plajın devir teslim işleminin yapılacağı duyumunu alan İKUP üyeleri Dalyan Mahallesi´nden tur tekneleriyle İztuzu Plajı Boğazağzı mevkisine geldi, slogan atarak insan zinciri oluşturdu.Tahliye edilmesine karar verilen günü birlik tesis alanları arasında Sarıgerme kumsalı, İztuzu plajının Dağdibi ve Boğazağzı’ndaki alan ve tesisler, iskeleler ile Delikada yüzer iskele bulunuyor.

-Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik yaptığı açıklamada,  hukuka uygun olmayan bir ihale sürecinin ardından İztuzu plajlarının Ortaca Belediyesi’nin elinden alındığını söyledi.

 

Karaçelik, “bizce hukuka uygun olmayan bir ihale sürecinden sonra İztuzu plajları Ortaca Belediyesi’nin elinden alınmıştır. Bu süreç başında İdari mahkemelere başvuru yapılarak yürütmenin durdurulması kararı alınmış, ondan sonra da Ortaca Belediyesi çalıştırmaya devam etmiştir. Ancak yeni bir mahkeme kararıyla idarenin yürütmeyi durdurması kaldırılmış. Bizden de bu yerlerin teslimi istenmiştir. Herhangi bir hukuksuzluk yapmamız söz konusu olamaz. Bu mahkeme kararlarını ugulamamaktır ki Ortaca Belediye Başkanı olarak ve kurum olarak böyle bir hakkımız yok. Bu sahiller ve kumsallar mutlaka ve mutlaka kamunun elinde olması gerekir. Çok önemli iki nedeni var. Buralar dünyanın incisi yerler. Buralar mutlaka kamunun eliyle korunmak zorundadır. Eğer buralardan 3 kuruş para kazanılacaksa yine bu kamuya harcanacaktır. Sahiller bu tür yerler birilerinin kazanç kapısı olmamalıdır. Eğer para kazanılacaksa bunu kamu kazanmalı yine kamu yararına harcanmalıdır”

 

Konuşmasının ardından rahatsızlanan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, botla plajdan alınarak Özel Yücelen Hastanesinde tedavi altına alındı.

 

-Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı İztuzu Plajı, Ortaca Belediyesi yetkilileri tarafından atılan imza ile MUÇEV yetkililerine, plajdaki eşyaların alınması için 10 günlük süre şerhiyle teslim edildi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.