Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

İztuzu plajını üniversite işletecek

İztuzu plajını üniversite işletecek
REKLAM ALANI
Nisan 25, 2015 11:51 am
1.305
A+
A-

İztuzu plajını üniversite işletecek

 

Dünyaca ünlü Dalyan İztuzu plajı Boğazağzı ve Dağdibi mevkisi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) tarafından kurulan iktisadi işletme tarafından işletilecek.

 

Üniversite tarafından sezon öncesi hazırlıklar başladı. Plajda kullanılacak olan şezlong, şemsiye, vidanjör, servis teknesi ve jeneratör gibi malzemeler Ortaca belediyesi tarafından karşılanacak. Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik, malzemelerin 1 yıl süreyle bedelsiz olarak verildiğini söyledi.

İztuzu plajının işletilmesi süreciyle ilgili açıklama yapan Ortaca Belediye başkanı Hasan Karaçelik, İztuzu plaj işletmesinin özelleştirilmesinden vazgeçilerek Bakanlık kararıyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne verildiğini hatırlattı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin plajı işletmek üzere iktisadi işletme kurduğunu ve çalışmalara başladığını anlatan Karaçelik, üniversitenin malzeme ve lojistik desteğe ihtiyacı olduğunu, bu anlamda da sıkıntı çektiğini dile getirdi.

Karaçelik, Turizm sezonunun başladığı bu günlerde gerek Dalyan’daki turizm işletmecilerini, gerekse burayı ziyarete gelecek olan misafirleri zor durumda bırakmamak adına üniversite ile işbirliği içerisinde karar aldıklarının altını çizdi.

Karaçelik, “Biz bu kararımızda turizm sezonunun başlamasını göz önüne aldık. Esas olarak oranın özel işletmelerden ziyade kamu kurumlarıyla işletilmesini hedefledik. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin kurduğu iktisadi işletmeye yardımcı olmak adına, burada kullanılan elimizdeki bütün malzemelerin 1 yıl süreyle bedelsiz olarak devretme kararı aldık” dedi.

Hiçbir maddi talepte bulunmadıklarını da ifade eden Karaçelik, “bizim temin ettiğimiz malzemeler kullanılacak, sarf malzemeleri ise üniversite tarafından karşılanacak. Tabi ki rektörlüğümüz bir para kazanacaksa mutlaka Ortaca ve Dalyan bölgesinde turizme katkı amaçlı bazı yatırımları yapacaktır diye düşünüyorum. Kendilerinin de ifadeleri bu yönde” diye konuştu.

Karaçelik, plajda görev yapacak personel ile ilgili de Ortaca Belediyesi’nin kuruluşu olan DALBEL’de tecrübeli elemanların olduğunu, bunların değerlendirilmesi konusunda da teklifte bulunduklarını sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.