Dolar 32,5663
Euro 34,8912
Altın 2.435,62
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 26°C

İztuzu plajında 2. perde

İztuzu plajında 2. perde
REKLAM ALANI
Mayıs 21, 2016 11:37 am
1.374
A+
A-

İztuzu plajında 2. perde

“Tahliye için 1 hafta süre”

 

DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, “ilim, irfan yuvası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, maalesef PKK yuvası, Paralel yuvası”

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) yetkililerinin, işletme hakkı kendilerinde bulunan İztuzu Plajı’nı özel bir firmanın işgal ettiği iddiasıyla Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunması üzerine, Kaymakamlık yetkilileri plajın 13 Mayıs 2016 günü saat 16.30’a kadar üniversiteye teslim edilmesi yönündeki kararı özel firma yetkililerine tebliğ etti.

DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ve firmanın avukatı Musa Müfit Elitaş’ın almadığı Tebliğ, herkesin görebileceği şekilde büfenin kapısına asıldı.

Firma yetkililerinin tebliği imzalamaması ve işletme hakkının kendilerinde olduğu yönünde evrak sunmaları üzerine, Kaymakamlık görevlileri, evrakların 7 gün içerisinde incelenerek karar verilmesi ve olumsuz karar çıkması halinde plajın kolluk kuvvetleri ile tahliye edilmesi yönünde tutanak tutarak plajdan ayrıldı.

Jandarma ekipleri de herhangi bir olumsuzluğa karşı plajda güvenlik önlemi aldı.  Konuyla ilgili olarak MSKÜ yetkililerinden herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

-Tahliyemizi gerektiren karar yok

Özel firma avukatı Musa Müfit Elitaş, Kaymakamlık tarafından gönderilen belgeyi yeterli bulmadıkları için tebliğ almadıklarını söyledi.

DALÇEV firmasının geçerli bir kira kontratı ve teslim protokolü ile plajda bulunduğunu belirten Elitaş, “Yargıtay kira sözleşmesinin geçerliliğini onayladı. Teslim tutanağı ve kira kontratı hukuka uygun. Tahliyemizi gerektiren bir karar yok” dedi.

Elitaş, hukuki her karara uyacaklarını anlatarak, “Kaymakamlıktan beklentimiz, geçerli sebepleri varsa yargıya başvurmalarıdır. Bunun dışındaki girişimleri hukuka uygun bulmuyoruz” diye konuştu.

 

-Üniversite işgalci

DALÇEV A.Ş olarak 2016 turizm sezonunu açtıklarını ve gerekli hazırlıklara başladıklarını belirten DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ise, “MUÇEV tarafından daha önce ihale yapıldı. Firmamız kazandı. Protokolün ardından yer teslimi yapıldı. Bakanlığın üniversiteye yaptığı tahsis ile ilgili olarak da bizim yaptığımız inceleme, onların İztuzu Plajında biyo çeşitliliğinin korunması ve carettacarettaların korunması yönünde protokol yapıldı. Tesislerle ilgili bir şey yok. Daha önce bize verildiği için, ikinci kez verilmesi mümkün değil. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi burada işgalci.” dedi.

 

-Üniversiteye hakkında suç duyurusu

DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç, “ilim, irfan yuvası Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, ilim irfan yuvası sözde, maalesef PKK yuvası, Paralel yuvası. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Paraleli temizleyin, PKK’yı temizleyin” diye bağırarak Üniversite hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

-Tebliğ yapılırken, elemanlar çalıştı

Diğer taraftan büfelerin tahliyesi için memurlar tarafından tebliğ yapılırken DALÇEV A.Ş.’’nin çalışanları plajdaki çalışmalarını sürdürdü. Personel plajda üniversitenin kullandığı şemsiye ve şezlongların yerine kendilerinin yaptırdığı malzemeleri yerleştirdiler.

 

-İztuzu süreci

Ortaca Belediyesince işletilen İztuzu Plajı, 11 Haziran 2014’te MUÇEV’in yaptığı ihaleyle DALÇEV’e verildi. Ortaca Belediyesi, ihalenin iptali için Muğla 1. İdare Mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, ihalenin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Karşı taraftan yapılan itiraz üzerine aynı mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

MUÇEV, 10 Kasım 2014’te İztuzu’nun boşaltılması için belediyeye yazı gönderdi. Belediyenin tesislerdeki demirbaşların envanterinin çıkarılması için ek süre talebi üzerine işlem, 10 gün ertelendi. Bir süre sonra mahkeme, Ortaca Belediyesinin talebi üzerine tahliye kararının yürütmesini durdurdu.

Belediyenin, Valilik aleyhinde Muğla 2. İdare Mahkemesine açtığı davada ise plajın kiralanması işleminin yürütmesinin durdurulmasına karar verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde bulunan İztuzu Plajı’nın işletmesi, imzalanan protokolle MSKÜ’ye verilmişti.

İki gün önce üniversite yetkilileri, İztuzu Plajı’nın özel firma tarafından işgal edildiği iddiasıyla tutanak tutarak Ortaca Kaymakamlığına şikayette bulunmuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.