Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C

İztuzu plajı yine gündemde

İztuzu plajı yine gündemde
REKLAM ALANI
Mayıs 13, 2016 12:19 pm
1.652
A+
A-

İztuzu plajı yine gündemde

a (1)

 

İztuzu Plajı’ndaki günübirlik alan ve tesisin işletme hakkının şirketlerine ait olduğunu iddia ederek Dalyan Çevre Geliştirme Turizm İnşaat Emlak ve Otel A.Ş. (DALÇEV) yetkililerinin plajdaki büfeye eşya koymaları tartışma konusu oldu.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yetkilileri, şirketin kendilerine büfeleri boşaltması için herhangi bir mahkeme kararı göstermediğini, 2014 yılında yaptıkları devir teslim tutanağını gösterdiklerini bununda bir hükmünün olmadığını belirttiler.

 

-Üniversite savcılığa suç duyurusunda bulundu

DALÇEV yetkililerinin İztuzu Plajında bulunan büfe işletmesine gelerek burayı boşaltması ve kendi eşyalarını yerleştirmesi üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi iktisadi işletmesi yetkilileri de plaja gelerek tutanak tuttu.

Yetkililer, DALÇEV’in2014 yılında büfeden çıkartılması için Kaymakamlığa dilekçe verdi ve kendilerine ait büfeleri işgal ettikleri gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

İztuzu Plajı’nın Bakanlık tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne yükümlülük verildiğini belirten yetkililer, şirket yetkilileri bize ait olan bir büfenin kilidini kırarak içeriye girmişler ve bize ait olan eşyaları dışarıya atmışlar, şirketin yaptıkları sözleşme geçersiz durumda. Belge olarak gösterdikleri evrak 2014 yılında kendilerine zimmet edilen eşyaların belgesi. Hukuki yollara başvurduk” dediler.

 

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MSKÜ tarafından kendilerine plajın işgali yönünde şikayet dilekçesi sunulduğunu söyledi. Gerekli birimlere dilekçenin havale edildiğini belirten Kaymakam Ürkmezer, “Jandarma plajda gerekli kontrolü yapacak. Duruma göre de işlem yapılacak” dedi.

Diğer taraftan DALÇEV’e ait personel tarafından büfede satışı yapılmak üzere içeceklerin taşındığı gözlendi.

 

-Bakanlık Üniversiteye verdi

2014 yılında Plajın Boğazağzımevkisindeki günübirlik alan ve tesislerin işletme hakkı, Muğla Valiliği bünyesinde kurulan Muğla Çevre Koruma Vakfı Turizm Limited Şirketi (MUÇEV) tarafından DALÇEV’e verildi. İztuzu plajının işletmecisi Ortaca Belediyesi itiraz ederek hukuki yollara başvurdu. İhaleyi iptal ettirerek yürütmenin durdurulmasını sağladı.

Plajın özel şirkete kiralanması sürecinde ise çevreciler tarafından İztuzu plajında günlerce eylem yapılmıştı.

İztuzu plajının özelleştirilmesine karşı çıkan çevrecilerin yaptığı eylemlerin ardından, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi’nin 2014 yılında özel bir şirkete verdiği İztuzu plajının ihalesini iptal ederek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine vermişti.

 

-Üniversite büfeleri terk etmek zorunda

DALÇEV yetkilisi Ramazan Oruç, 2014 yılında MUÇEV ile yapılan sözleşme ile büfelerin kendilerine teslim edildiğini söyledi.

Oruç, üniversitenin diğer büfeyi de kendilerine teslim etmek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Ramazan Oruç, İztuzu günübirlik işletmelerini Haziran ayında yapılan ihale ile MUÇEV’den aldıklarını ifade etti.

Bunun akabinde Ortaca Belediyesi tarafından açılan davalar olduğunu, bu davaların hem Bakanlık hem de DALÇEV A.Ş. lehine sonuçlandığını iddia etti.

Bakanlık tarafından üniversiteye İztuzu plajının korunması için bir tahsis yapıldığını anlatan Oruç, “Ama Boğazağzı günübirlik işletmeleri daha evvel DALÇEV A.Ş.’ye 29 Aralık 2014 tarihinde teslim edildi. Bizde sezonun başlaması ile geldik, tesisimizi açtık ve işletmeye başladık. Üniversitenin bizim aleyhimize herhangi bir mahkeme kararı yok. Protokolün iptali ile ilgili bir girişim vardı. Muğla mahkemeleri bu girişimi de geçersiz kıldı. Dolayısı ile biz teslimattan kaynaklanan hakkımızı kullanıyoruz. Üniversite sadece bilimsel faaliyet amaçlı burada, üniversite ticari amaçlı burada değil.  Dolayısıyla ikinci büfeyi de bize terk etmek zorundalar” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.