Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 21°C

İztuzu plajı yine, “dünya gözdesi”

İztuzu plajı yine, “dünya gözdesi”
REKLAM ALANI
Şubat 24, 2015 9:54 am | Son Güncellenme: Şubat 23, 2015 10:04 am
1.316
A+
A-

İztuzu plajı yine, “dünya gözdesi”

 

 

TripAdvisor isimli seyahat sitesi 2015’te Avrupa ve Dünya’da en iyi plajların listesini yayınladı. Ortaca Dalyan’daki İztuzu kumsalı artık sadece Avrupa’da değil, dünyada da en iyi gidilecek yerler arasındaki  listeye girdi.        DOKTOB BAŞKANI YÜCEL OKUTUR

 

 

-İztuzu, Avrupa’da 5, Dünyada 20.nci

TripAdvisor takipçileri, Dünya’da seyahat eden milyonlarca turist tarafından en iyi gezilecek yerler arasında Dalyan İztuzu plajını Avrupa’da ilk 5’e, dünyada ise, ilk 20’ye seçti. TÜRSAB Dalyan Temsilcisi Mehmet Çobanoğlu

“TripAdvisor 2015 Top 25 Beaches in Europe” listesine göre 2014 yılında 8. Sırada bulunan Dalyan İztuzu plajı 2015 yılında Yunanistan ve İtalya gibi ülkeler arasında 5. sırada yer aldı. İlk 25’te Türkiye’den İztuzu plajı dışında 22. sırada Antalya Kalkan’daki Kaputaş Plajı bulunuyor. “TripAdvisor 2015 Top 25 Beaches in the World” listesine göre ise, Dalyan İztuzu plajı; Küba, Brezilya, Florida, İtalya, İngiltere, Yunanistan, Kostarika, Mısır ve Tayland’ın aralarında bulunduğu ülkeler arasında 20. sırada yer aldı.

 

-Liste Turizmcileri sevindirdi

-TÜRSAB Batı Akdeniz BYK Yönetim Kurulu Üyesi Dalyan Temsilcisi Mehmet Çobanoğlu “Tripedvisor dünyadaki tüm seyahat severlerin kullanmış olduğu bir referans portalıdır. Güvenilir bir portaldır. İztuzu’nun da dünyanın 25 ülkeden 20. sırada olması, Avrupa’da da 25 ülkeden 5. sırada olması bizi gururlandırdı” dedi.

Dalyan’a ortalama yıllık 1 buçuk milyon konaklamalı, günübirlik olarak ise  3 bin tursit geldiğine işaret eden Çobanoğlu, “bölgemizin bir numaralı tur destinasyonudur. Bundan dolayı da buraya gelen turistlerin en çok önem vermiş olduğu konu buranın doğasıdır, carettalar ve plajıdır. Buranın şimdiye kadar çok iyi korunduğunu ispatladı. Bundan sonrada biz bu şekilde korumayı ve korunması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

-Dalaman, Ortaca, Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) başkanı Yücel Okutur, “Dünya üzerinde hem turizm olacak, hem insanlar olacak, hem de yaşam olacak ve doğallığı aynen korunacak, buna en iyi örnek Dalyan’dır ve ender yerlerden bir tanesi İztuzu’dur. Çünkü bu kadar mükemmel korunan, doğallığı hiç bozulmamış tek yer İztuzu olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

İztuzu’nun dünya çapında daha bir çok ödülü almayı hakettiğinin altını çizen Okutur, “İztuzu bölgemizde ve dünya üzerinde ekolojik denge olarak nadir bulunan bir yer. Tripedvisor tarafından  açıklanan ilk beşin içerisinde İztuzu’nun olması benim açımdan hiç şaşırtıcı değil. Çünkü ben bu bölgede yaşıyorum ve yıllardır buradayım. Burası her zaman ilk üç’ün içerisinde, ilk beş’in içerisinde yerini hak ediyor. Hatta her zaman birinci olacak olan bir yerdir” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.