Dolar 32,3346
Euro 35,2006
Altın 2.247,92
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

İmal ve son kullanma tarihi aynı gün olan ürün:“gazete”

İmal ve son kullanma tarihi aynı gün olan ürün:“gazete”
REKLAM ALANI
Ocak 31, 2015 1:51 pm
1.378
A+
A-

İmal ve son kullanma tarihi aynı gün olan ürün:“gazete”

 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, İmal ve son kullanma tarihi aynı gün olan ürünün “gazete” olduğunu söyledi.

 

Fethiye Gazeteciler Derneği (FGD) tarafından düzenlenen eğitim seminerine katılan Kavaklı, Türkiye’de insanların gazete okuma süresinin 24 dakikayı geçmediğini, televizyon ve internete ayırdığı vaktin ise 5-6 saati bulduğunu kaydetti.

Kavaklı, “yapılan araştırmalar gösteriyor ki gazete okuyucusu hangi görüşte olursa olsun okumak için ayırdığı süre ortalama 24 dakika. Gazeteler okuyucuya daha uzun süre ulaşmak için çaba sarfetmeliler. Okuyucu elinden bıraktığı gazetey tekrar alıp okumuyor. Gazete öyle bir ürün ki, aynı gün doğuyor aynı gün ölüyor. Dünyada son kullanma tarihi 1 gün olan tek ürün gazetedir” dedi.

Yerel gazetelerin önemine vurgu yapan ve desteklenmesi gerektiğine işaret eden Oğuzhan Kavaklı, “yerel gazeteler yayınlandığı yörenin sorunlarını en yakından takip edebilen gazetelerdir. Ama ne yazıkki ülkemizde 4 milyon 500 bin ulusal gazete tirajı varken bu sayı yerel gazetelerde 1 milyon 500 bin’i geçmemektedir. Oysa gelişmiş ülkelerde yerel gazeteler ulusal gazetelerin tirajını geçmektedir. Bu da yerel gazetelere daha çok destek verilmesi gerektiğini göstermektedir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.