Dolar 32,3627
Euro 34,9612
Altın 2.326,32
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

İlkokul hariç hepsini dışardan bitirdi

İlkokul hariç hepsini dışardan bitirdi
REKLAM ALANI
Aralık 29, 2017 2:54 pm | Son Güncellenme: Aralık 8, 2019 9:51 am
1.499
A+
A-

İlkokul hariç hepsini dışardan bitirdi

İlkokul mezunu olarak 25 yaşında Diyanet İşleri Başkanlığı’na giren, Süleyman Yıldız, 27 yaşında Ortaokulu, 35 yaşında liseyi dışardan bitirdi. 2002 yılında da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 2 yıllık Sosyal Bilimleri bölümünü bitirdi.

OMR 0204 - İlkokul hariç hepsini dışardan bitirdi

 

Süleyman Yıldız, okuma azmini 70 yaşından sonra girdiği Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi 4 yıllık Sosyoloji bölümünü bitirerek taçlandırmayı hedefliyor.

Dalaman’da emekli din görevlisi olarak yaşamını sürdüren 75 yaşındaki Süleyman Yıldız, Muğla’da, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi tarafından başarılı öğrencilere yönelik düzenlenen ‘Başarı Belgesi’ törenine katılarak Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Hakan Kağnıcıoğlu’nun elinden belgesini aldı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra tekrar okuyup okumayacağına karar vereceğini söyleyen Süleyman Yıldız’ın hedefi güz döneminde yapılacak olan sınavlarda başarı göstermek.

OMR 0205 - İlkokul hariç hepsini dışardan bitirdi

Sınavlara aralıksız çalıştığını söyleyen Yıldız, “Beni bu çalışmaya iten veyahutta bu çalışmaya yönelten esas sebep insanları ilme teşvik etmek. İlmi çalışmalara özendirmek. Yaşlılık veyahutta cahillik gibi şeylerin bahane edilmemesini öneriyorum. Ben okumayı çok seviyorum, sürekli okudum sadece okula gidip diploma alamadım. İçimdeki en büyük eksikliği giderdiğim için mutluyum. Şu anda Anadolu Üniversitesi, güz dönemi sınavlarına hazırlanıyoruz, derslerime çalışıyorum. Çevre Sosyolojisi, İletişim Sosyolojisi, Yeni Toplumsal Hareketler, Türkiye’nin Toplumsal Yapısı, Hukuk Sosyolojisi, bir de Kültür Sosyolojisi. Bunlara çalışıyoruz. Hak nasip ederse 13-14 Ocak tarihleri arasında bu sınavları vereceğiz inşallah. Kendime başarılar dilediğim gibi, her çalışana da başarılar dilerim” dedi.

Eşinin okula gitmesine ilk önceleri karşı çıktığını anlatan Emine Yıldız ise, “bu yaştan sonra diplomayı ne yapacaksın diye evveli karşı çıktım, şimdi ders çalışmasına yardımcı oluyorum destek çıkıyorum. Onun başarısından dolayı bende çok gurur duydum. Gece gündüz çalışıyor, nereye gitse kitapsız gezmez” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.