Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 23°C

Hünerlerini sergilediler

Hünerlerini sergilediler
REKLAM ALANI
Mayıs 16, 2013 6:11 am | Son Güncellenme: Mayıs 16, 2013 6:12 am
1.364
A+
A-

OKN00211 - Hünerlerini sergiledilerOKN0032 - Hünerlerini sergiledilerHünerlerini sergilediler

Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler Engelliler haftası dolayısı ile eğlence düzenlediler. Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinden gelerek eğitim gören İlkokul, Ortaokul ve Lise kademesindeki 39 öğrencinin sergilediği gösteriler ilgiyle izlendi.

Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şammas Güzel, Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin 3 kademede bölge okulu olarak hizmet verdiğini söyledi.

Yapılan etkinliklerin engelli öğrencilerin gelişimine ve topluma kazandırılmasına büyük katkı sağladığını dile getiren Ortaca Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şammas Güzel “engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur” dedi.

Engellilerin normal bir hayat sürmelerinin toplumsal duyarlılığın oluşmasıyla mümkün olacağını kaydeden Güzel şunları söyledi. “İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, engellilerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkündür. Bu anlamda engelli vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalıdır. Bu nedenle engellilere hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin güçlendirilmesine önem verilmelidir. Başta, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi olmak üzere birçok belge özürlülük sorununu temelde bir insan hakları sorunu olarak ele almaktadır. Bizim anayasamız ve yasalarımız da özürlülere ilişkin olarak evrensel değerlerle paralel düzenlemeleri ön görmüş, devleti özürlülerin sorununa yönelik hükümlü kılmıştır. Devletimizin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacaktır. Engelsiz bir yaşam sürdürmek dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunuyorum”.

Güzelyurt köyündeki Özel Eğitim Uygulama Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliğe Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Güzelyurt köyü muhtarı Vedat Yavuz, CHP Ortaca İlçe Başkanı Mehmet Sertkaya, Dalaman ilçe başkanı İ. Erol Öztunç, CHP il genel meclisi üyeleri Mehmet Ali Avcı, Muhammet Şaşmaz, davetliler ve engelli öğrenci yakınları katıldı.

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.