Dolar 32,3355
Euro 35,1734
Altın 2.241,30
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Hilton’dan çevre etkinliği

Hilton’dan çevre etkinliği
REKLAM ALANI
Haziran 7, 2017 8:07 am
1.466
A+
A-

Hilton’dan çevre etkinliği

 

Ortaca Sarıgerme’deki Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa’da tatillerini geçiren ailelerin çocukları Biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce ile doğa gezisine çıktı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde çocuklar doğayla baş başa bir gün geçiren minik misafirler Hüseyin Çağlar İnce’nin geçtiğimiz günlerde çıkan ve raflarda yerini “Doğadabuan” adlı kitabında topladığı yörede yetişen endemik bitki türlerini ve canlıları incelediler.

Batı Toroslar’ın Göktepe ve Yaylacık dağlarından inen kolların birleşmesiyle büyüyen, Ege ile Akdeniz’i birbirinden ayıran, toplam uzunluğu 229 kilometre Antik ismi İndos olan Dalaman çayının kıyılarında kuş gözlemciliği yapan çocuklar unutulmaz anlar yaşadılar.

OMR 0002 - Hilton’dan çevre etkinliği

OMR 0064 - Hilton’dan çevre etkinliği

OMR 0058 - Hilton’dan çevre etkinliği

 

Biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce,  Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa bünyesinde kurulan mini kulüpte 6-10 yaş grubuna yönelik doğa ile ilgili eğitim verdiklerini söyledi.

 

-Her Kıta’nın biyolojik ve biyoçeşitlilik zenginliği Türkiye’de

Türkiye’nin üç kıtanın arasında yer aldığına işaret eden Biyomühendis İnce, “Doğamız ve çevremiz gittikçe yok olmak üzere, bunlar çok bilinen konular. Her sene dünya çevre günü olsun, dünya biyo çeşitlilik günü olsun bu gibi günler daha çok önem kazanıyor. İçinde bulunduğumuz ülkemizde muhteşem bir doğal güzelliklere sahip. Türkiye üç kıtanın arasında yer alan butik bir ülke, üç ayrı kıtanın özelliklerini taşıyor. Asya’nın özelliklerini Orta Anadolu’da görüyoruz. Avrupa’nın özelliklerini Karadeniz kıyılarında ve Marmara bölgesinde görebiliyoruz. Akdeniz ülkelerinin ve Kuzey Afrika’nın özelliklerini ise Akdeniz bölgesinde ve Ege bölgesinde rahatlıkla görebiliyoruz. Bu şu anlama geliyor. Her Kıta’nın farklı biyoçeşitlilik zenginliğini, biyolojik zenginliğini de burada taşıyoruz. Ülkemiz 80 bine yakın canlı türüne ev sahipliği yapıyor” dedi.

Biyomuhendis Huseyin Caglar Ince - Hilton’dan çevre etkinliği

Biyomühendis Hüseyin Çağlar İnce

-“Doğadabuan” kitapçılarda…

Biyoçeşitlilik ve biyolojik zenginliğe dikkat çekmek için bir kitap hazırladığını ve geçtiğimiz ay çıktığını anlatan İnce, “Bu kitap Türkiye’nin doğa rehberi. Etrafımızda gördüğümüz, birden bire karşımıza çıkan, merak ettiğimiz canlıları biz bu kitapta görebiliyoruz. Kuşlar, kelebekler, memeliler, ağaçlar ve çalılar. Hepsi bu kitapta yer alıyor. Özellikle yaygın türleri antik dönemdeki kadın kültürlerdeki hikayeleriyle yazmaya çalıştık. 30’un üzerinde yaban hayatı fotoğrafçısı, bilim insanı bu kitaba destek oldu. Amacımız bu kitapla toplumda biraz daha doğa farkındalığı, yaban hayat farkındalığı, etrafımızdaki ağaçların farkındalığını sağlamak. Bu kitabı aldığınızda, denizde gördüğünüz kuşları görebilirsiniz. Ülkenin herhangi bir yerinde parka çıktığınızda karşınıza çıkan bir kelebeği bu kitapta tanıyabilirsiniz. Ya da bir ormanda yürürken karşınıza çıkan bir ağacı keşfedip o ağacın antik dönemlerdeki hikayelerine şahit olabilirsiniz. Umarım bu kitabı çok kişiye ulaştırabiliriz” diye konuştu.

Hilton Dalaman Otel Genel Muduru Tunc Batum - Hilton’dan çevre etkinliği

Hilton Dalaman Otel Genel Müdürü Tunç Batum

 

-Turizmde yeni trend, eko turizm ve doğal turizm

Hilton Dalaman Sarıgerme Resort & Spa Genel Müdürü Tunç Batum ise, bölgede yüzlerce endemik bitki, yüzlerce değişik kuş çeşidi olduğunu ifade etti.

 

Yeni bir pazarlama politikasıyla, daha değişik bir perspektifle bu işi renklendirmeye çalıştıklarını kaydeden Tunç Batum, “Bütün dünyada çok ciddi bir şekilde yeni bir trend var. Bu trend de insanların sağlıklı yaşaması, doğayla daha bütünleşmiş bir yaşam tarzını kendilerine adapte etmek istiyorlar. Bizler de bunu araştırdık, bölgemizin inanılmaz bir doğası var. Bununla ilgili ciddi bir konsantrasyon var. Biz de bu konuda bunu desteklemek için bu bölgede neler yapabiliriz diye baktığımızda inanılmaz bir doğa, özellikle endemik bitki ve hayvan zenginliği olduğunu gördük. Kuş gözlemcileri için de inanılmaz bir bölge. Özellikle yurt dışı pazarlamamızı bunun üzerine odakladık. Çünkü turizm dünyada eko turizm ve doğal turizm olarak ayrılmaya başlayacak ve yalnızca güneş, kum ve denizi pazarlayan turizm olmaktan çıkacak. Bu dünyanın her yerinde öyle olacak. Herkes doğaya geri dönmeye çalışıyor. Biz de bunun bir parçası olmaya çalışıyoruz kendi adımıza önem veriyoruz” dedi.

 

-Misafir çocuklara doğa bilinci

Otel bünyesinde oluşturulan ekip ile otelde kalan misafirlerin çocuklarına doğa bilincini aşılamak adına çeşitli aktiviteler yaptıklarını da belirten Batum, “Sadece doğanın içinde piknik yaparak değil, doğa ile bir takım şeyleri, ağaçları öğretmeye çalışıyoruz, kuş çeşitlerini öğretmeye çalışıyoruz, bitkileri öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızla doğa ile iç içe yaşayarak bilgilendiriyoruz. Ebeveynlerinden ve çocuklardan çok güzel geri bildirimler. Umarız bu artarak diğer otellerde de devam eder”

 

-Etkinliğe katılan çocuklar ise düşüncelerini, doğa içerisinde animasyonlarla dolu dolu bir gün geçirdiklerini ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.