Dolar 32,3398
Euro 35,1213
Altın 2.234,53
BİST 8.730,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Her Perşembe temizlik günü

Her Perşembe temizlik günü
REKLAM ALANI
Mayıs 18, 2016 8:36 am
1.517
A+
A-

Her Perşembe temizlik günü

OMR_0086 OMR_0096

 

 

Dünyaca ünlü İztuzu Plajı, koruma altındaki caretta carettaları ve kaya mezarlarıyla ünlü Ortaca Dalyan’da yaşayan yerleşik yabancılar, 3 yıldır her hafta Perşembe günleri Dalyan Kanalı’nda temizlik yapıyor

 

İngiliz, Alman ve Hollandalılardan oluşan grup, 3 yıldır her hafta perşembe günü teknelerle Dalyan Kanalı’na açılıyor. Kıyıdaki ve kanaldaki katı atıkları topluyor.

Gönüllü gruba Ortaca Belediyesi ve Dalyan Tekne Kooperatifi tarafındantekne ve mazot desteği sağlanıyor.Gönüllülerin, 3 yılda 2 bin 400 torba atık topladı.

 

Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, 3 yıldan beri Dalyan’a yerleşen yerleşik yabancıların Dalyan kanallarını temizlediklerini, bölge halkına öncülük yaptıklarını söyledi.

Dalyan tekne kooperatifi ve Ortaca belediyesi olarak mazot ve tekne desteği verdiklerini ifade eden Gültekin, “Çünkü bu bölgenin, bu kanallarımızın başka bir yerde olduğuna inanmıyoruz. Daha temiz bir ortam, daha temiz bir kanal, nehir, Dalyan için bu kanallarımızı temiz tutmalıyız. Kooperatif olarak ve diğer kuruluşlar zaman zaman kampanya düzenleyerek bu çalışmaları yapıyorlar. Gelecek nesillere mirasımızı en iyi şekilde aktarmalıyız” dedi.

 

Hollandalı emekli İngilizce öğretmeni Maria Jonker “2012 yılında 5 kişiyle başladık, sazlıkların içi çok kötüydü, 3,5 saat içinde 30 torba çöp topladık. Biz doğayı çok seviyoruz, onun için yapıyoruz, turizm için değil. Doğa için, çevre için yapıyoruz ve umarız ki kişiler daha iyi düşünür. Çevre bilincinin aşılanması konusundaönce eğitim lazım. Şu ana kadar, Cam şişe, balık kutusu, barbekü, halı gibi eşyaların haricinde 2 bin 400 torba çöp topladık, bu kanal Dalyan’ın damarı, eğer çöp ile dolarsa kanal biter ve böylelikle turizm biter”

 

İngiliz Mark Henshaw “Dalyan’da yaşıyoruz, kendimizi Dalyanlı gibi hissediyoruz. Dalyan o kadar güzel bir yer ki gerçekten çöp gördüğümüz zaman da biz çok üzülüyoruz. Şunu açık söylemem gerekirse şu açıdan biraz üzülüyoruz, bizim grubumuza katılan genelde, İngiliz, Hollandalı, Alman. Kooperatiften, belediyeden ve özel bir şirketten tekne ve malzeme desteği alıyoruz.  Ama Türk arkadaşlarımız maalesef pek gelmiyor. Onlar katılırsa çok süper olur, memnun kalırız”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.