Dolar 32,5418
Euro 34,9429
Altın 2.426,49
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 21°C
Az Bulutlu
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP Robin Hood hareketidir”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP Robin Hood hareketidir”
REKLAM ALANI
Mayıs 26, 2015 7:43 am
1.560
A+
A-

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “HDP Robin Hood hareketidir”

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Muğla eski garaj alanında düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, önemli bir seçime, tarihi bir dönüm noktasına doğru adım adım yaklaşıldığını, bu seçimin diğer seçimlere benzemediğini belirtti.

OMR_0002 OMR_0021 OMR_0051

 
Demirtaş, “Bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkeyi birlikte kurduk kıymetini bilelim. Bütün değerlerine birlikte sahip çıkarak bu ülkenin kıymetini bileceğiz” dedi.
Türkiye’de bir kırılma yaşanacağını ifade eden Demirtaş, bunun özgürlükten yana mı, kardeşlikten, barıştan yana mı yoksa tek adamlı ve diktatörlükten yana mı olacağına karar verileceğini söyledi.
Demirtaş, ülkenin bütün yurttaşlarının kimlikleri, inançları, mezhepleriyle barış duygularıyla bir arada yaşamasını istedi. Demirtaş, devletin korku, hükümetin ise baskı siyaseti yürüttüğünü savunarak, “Türkiye’de yaşayan bütün yurttaşlara ayrım yapmadan kucaklayacak, devleti vatandaşa hizmetkar edecek bir yönetimi inşa etmek zorundayız” ifadesini kullandı.
Türkiye’nin çok kültürlü ve renkli bir ülke olduğuna işaret eden Demirtaş, “Bu ülke kolay kurulmadı. Bu ülkeyi birlikte kurduk kıymetini bilelim. Bütün değerlerine birlikte sahip çıkarak bu ülkenin kıymetini bileceğiz. Birbirimize tekçiliği, ırkçılığı, mezhepçiliği dayatmayacağız. Çünkü ülkemiz çok kültürlü, çok renkli bir ülke. Bu ancak kalıcı, kurumsal, köklü bir demokrasi inşa etmekle mümkün olur” dedi.
Demirtaş, yerel yönetiminden merkez yönetimine kadar köklü bir demokrasi kurulamazsa hiç kimsenin yaşadığı yerde mutlu, huzurlu olamayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Ülkenin her köşesinde halklarımız, yurttaşlarımız kendini gizlemek zorunda kalmadan, komşusunun kimliğine bakmadan, inancını, kimliğini sorgulamadan, insan kimliğinde, evrensel ilkelerde buluşarak bir toplumsal barış inşa edebiliriz. Buna uygun bir devlet yönetimi kurabilir, hükümet seçebiliriz. HDP işte o misyonun partisinin adıdır. HDP, Türkiye’deki bütün farklılıkları bünyesinde buluşturmayı başarmış, Türkiye’nin geleceğini, özgür yarınlarını garantiye alma sözü vermiş partinin adıdır. İnşallah bunu başaracağız. Bütün zorluklara, dayatmalara kamplaşma, kutuplaştırmalara rağmen, meydan meydan dolaşıp birbirimize düşelim diye uğraşmalarına rağmen başaracağız. Bunu en çok da ülkeyi omuzlarında taşıyanların, işçilerin, çiftçilerin, köylülerin, esnafın, işsizlerin yönetimini kurarak yapacağız. Toplumun yarısı olan kadınları parlamentoda yarı yarıya kadın milletvekili olana, siyasetin, ekonominin öznesi haline getirene kadar birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.”
“Tarım yapılan ülkede işsizlik olmaz”
Demirtaş, Türkiye’nin her köşesinde her ürünü yetiştirebilmenin mümkün olmasına rağmen birçok ürünün ihraç edildiğine değindi.
Yenilen meyve, sebze, et ve balığın neredeyse yarısının yurtdışından geldiğini öne süren Demirtaş, “Sanki bizler çölde yaşıyoruz. Zannedersiniz Türkiye kutuplarda kurulmuş bir ülke, ülkemizde hiçbir şey yetiştiremiyoruz. Mercimek Kanada’dan, et Avustralya’dan geliyor” diye konuştu.
Tarım ve hayvancılığın bilinçli politikalarla bitirilmeye çalışıldığını iddia eden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çünkü tarım yapılan ülkede işsizlik, açlık olmaz fakat açlık olmazsa ucuz işçi bulunamaz. İşsiz yaratacaksınız ki büyük fabrikaların kapısında, devletin kapısında iş için sıraya girmiş milyonlar olsun. Dışarıda çok işsiz olsun ki içeride çalışan işçi ve memuru ucuza çalıştırabilesiniz. Aksi takdirde herkesin işi olur, karnı doyarsa o toplumu köle toplum yapamazsınız. O toplumu makarnayla sosyal yardımlara muhtaç edemez, tek başınıza iktidarınızı 2023’e, 2071’e göre ayarlayamazsınız. Sizin aç ve işsiz olmanız lazım ki onlar iktidarda kalabilsinler. Bütün bunlar bilinçli, bilerek yaptıkları politikalardır.”
HDP’nin “Robin Hood hareketi” olduğunu kaydeden, Demirtaş, sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle Cumhurbaşkanı ve Başbakan, Don Kişot’la Sanço Panço. Bunlar gibi olmayacağız. Biz gerçekçi, halktan, ezilenden yana bir hareket olarak inşallah iktidara yürürken kibirli olmayacağız, burnu büyük olmayacağız. ‘Küçük dağları biz yarattık’ gibi ortalıkta kasıntı kasıntı dolaşmayacağız. Kendimize saraylar yaptırırken halkımızı gecekonduya mahkum etmeyeceğiz. ‘Ne sarayımız olsun ne de halkımız gecekonduda yaşasın’ diyeceğiz. Hepimiz mütevazı bir yaşam, hepimiz halkımız gibi onurlu bir yaşamı birlikte yaşayalım diyoruz. HDP sizin desteğinizle, alın terinizle, emeğinizle büyüyor, her gün büyümeye devam ederek yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ülkemizin birlikte yaşamasının, iç barışının garantisi haline geliyor.”
“Yüzde 10 barajı Türkiye’nin önünde engeldir”
Demirtaş, 7 Haziran’da bir seçim barajı sorunu olduğunu, bunu da Kenan Evren’in bu ülkeye bela ettiğini, sonra gelen hiçbir iktidarın da kaldırmaya cesaret etmediğini savunan Demirtaş, seçimlerde barajı aştıkları gün barajı kaldıracaklarını söyledi.
Bir dahaki seçimlerde yüzde 10 barajı olmayacağını belirten Demirtaş, “Yüzde 10 barajı HDP’nin değil, Türkiye’nin önünde bir engeldir. El verin, gönül verin, oy verin bu barajı hep birlikte yıkalım ki özgür Türkiye’nin, mutlu yarınların önünü açalım. Her partinin her siyasal düşüncenin parlamentoda olması gerekir. Sadece HDP’nin değil, diğer partilerin de girmesi gerekir. Kavga, mücadele olacaksa parlamentoda olsun” dedi.
“77 milyonun içinde biz yok muyuz”
Demirtaş, şunları ifade etti: “Cumhurbaşkanı ve Başbakan, ülkenin dördüncü büyük partisi baraj altında kalsın diye yapmadıkları çirkinlik kalmıyor. Bunun adına da ileri demokrasi diyorlar. Bunlar ülkenin başına bela olmuş iki şaka gibi ama 7 Haziran’da bunlara öylesine bir kahkahayla gülün ki neye uğradıklarını şaşırsınlar. Cumhurbaşkanını her gün muhtarları toplayıp parmak sallıyor. 77 milyonun Cumhurbaşkanı bunu yapar mı? Bize oy verenlere hakaret, tehdit… Peki sen hangi 77 milyonun Cumhurbaşkanısın? Biz yok muyuz o 77 milyonun içinde, bize oy verenler yok mu? Bunu durdurmanın yolu sandıktır. Bu nedenle her bir oyunuz çok kıymetli.”
Demirtaş, 7 Haziran’da mevsimlik işçiler ve üniversite öğrencilerinin oy kullanabilmeleri için çalışma yürüttüklerini, isteyenleri memleketlerine götüreceklerini kaydetti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.