Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 14°C
Yağmurlu
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 14°C

Havacı asker oldular havalarını attılar

Havacı asker oldular havalarını attılar
REKLAM ALANI
Mayıs 18, 2016 8:50 am
3.381
A+
A-

Havacı asker oldular havalarını attılar

OMR_0280 OMR_0289

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında 19 engelli genç, “Temsili Askerlik Uygulaması” ile bir günlüğüne askerlik heyecanı yaşadı.

 

Dalaman’da, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında temsili olarak bir gün askerlik yapan “özel tertip” erlerin yemin töreni Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’nda yapıldı.

Engelliler, Hava Meydan Komutanlığında ilk olarak temel eğitim aldılar ve komutanları ile yürüyüş yaptılar. Tören salonunda yerini alan askerler, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu platforma el basarak yemin etti. Aileler yemin sırasında duygulu anlar yaşadı.

Törende konuşan Dalaman Garnizon Komutanı Mu. Hv. Alb. Murat Selçuk Çol, yemin eden engelli gençlerin gerçek birer asker olduğunu söyledi.

Fazla söze gerek olmadığını ifade eden Çol, “Bu çocukların gözlerine bakın. Hepsi gerçek birer asker. Teskereleri gerçek. Onların mutluluğu ile bizlerde mutlu oluyoruz” dedi.

Coşku Özel Eğitim Merkezi Müdürü Eylem Tan, engelli öğrenciler ve aileleri de gösterilen ilgiden ve yaşatılan onurdan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Törenin ardından yemin eden askerlere teskereleri komutanları tarafından verilirken, ailelerine de ikramda bulunuldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.