Dolar 32,5947
Euro 34,7865
Altın 2.497,31
BİST 9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Gürleyik köyünde İpekböceği yetiştiriciliği hazırlıkları

Gürleyik köyünde İpekböceği yetiştiriciliği  hazırlıkları
REKLAM ALANI
Ocak 9, 2013 11:38 am
1.431
A+
A-

Gürleyik köyünde İpekböceği yetiştiriciliği  hazırlıkları

 Gungör ÇOBAN

2012 yılında Dalaman’a bağlı Gürleyik ve Narlı köylerinde başlatılan İpekböceği yetiştiriciliği çalışmalarına, önümüzdeki sezon için hazırlıklar başladı.

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Bursa Kozabirlik yetkilileri 26 Aralık Perşembe günü Gürleyik Köyünde bir toplantı düzenledi. Toplantıda, ipekböceği yetiştirenlerle geçen senenin durum değerlendirmesi yapılırken, yeni gelen katılımcılarada ipekböceği yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.

Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz yaptığı açıklamada ”İpekböceği, köylerimizde dut ağacı bulunan yerlerde üretimi sadece 30-40 günle sınırlı kalan alternatif bir gelir kaynağı olarak görülmektedir. Kozabirlik; İpekböceği tohumlarını ücretsiz olarak köylerimizde bu işi yapmak isteyen üreticilerimize ulaştırmaktadır. Ortalama 35 günde koza haline gelen ipekböcekleri, üreticilerimizden yien kozabirlik tarafından toplanarak  işlemeye gönderilmektedir. Ürettiği koza miktarı kadar  gelir elde eden üreticilerimiz, geçen sene1 kgürettiği kozadan 24 TL kazanmıştır” dedi.

 P1000504 - Gürleyik köyünde İpekböceği yetiştiriciliği hazırlıkları1 kutu ipekböceği yumurtasından ise ortalama30 kgkoza alındığını belirten Akdeniz “mevcut dut ağacı sayısını artırmak ve bu işi yapmak isteyen üreticilerimize katkıda bulunmak  amacıyla ücretsiz dut fidanları dağıtılacak. Bizler yeni sezonda dut fidanı sahip olmak isteyen ya da ipekböceği yetiştiriciliğine başlamak isteyen tüm üreticilerimizi Dalaman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bekliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.