Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 23°C
Çar 21°C

Gönüllüler çevre için el ele

Gönüllüler çevre için el ele
REKLAM ALANI
Kasım 11, 2013 8:10 pm | Son Güncellenme: Kasım 11, 2013 8:12 pm
1.318
A+
A-

8 - Gönüllüler çevre için el ele

 Gönüllüler

çevre için el ele

6 - Gönüllüler çevre için el ele51 - Gönüllüler çevre için el ele

Merkezi Ankara’da bulunan ve 20 yıl önce kurulan Muğla Eğitim, Çevre Koruma ve Dayanışma Vakfı çevre konusunda farkındalık yaratmak için Göcek ve Dalaman koylarında çevre etkinliği düzenledi. Yaklaşık 140 kişinin katıldığı etkinliğe Muğla belediyesi, Ortaca belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortacave Dalaman Meslek Yüksekokulu da destek verdi.

Maviyle yeşilin kucaklaştığı Göcek’in dünyaca ünlü koylarında çevre temizliği yapan öğrenciler, teknelerle koyları gezerek bölgeyi tanıma fırsatı buldular.Koylardan öğrenciler tarafından toplanan çöpler kıyıda belediye görevlilerine verildi.

-Doğada 500 yılda, bin yılda yok edebiliyor

Etkinliğe katılan gönüllülerden Yılmaz Gündüz “böyle bir etkinliğin düzenlenmesi çevre bilincinin aşılanması ve duyarlılık açısından çok önemli. Bir plastik, bir demir belki 500 yılda, bin yılda ancak doğada kayboluyor insanlarımızın daha çok bilinçlenmesini istiyoruz”

Çevre gönüllüsü Özge Cengizise;“Özellikle çalılar içerisinde ne ararsanız var. Otomobil lastiği, tüp,kilim, cam, plastik, misina, ağ, çocuk bezi, süngerler çıktı. Herhalde buraya gelip de keyfini çıkaranlar bir yandan da çevremizi kirletelim diyorlar. Biraz daha duyarlılık istiyoruz”

-Amaç koruma bilincinin oluşturulması

MEÇEV Muğla Temsilcisi Özleyiş Çakıryaptığı açıklamada “etkinliğimize Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Ortaca ve Dalaman Meslek Yüksekokulu olmak üzere üç ayrı bölümden yaklaşık 140 kişi katılarak destek verdi. Hedefimiz bu aktivitelerin devamını sağlamak, bölgenin tanıtımını gündeme getirmek. Muğla genelindeçevreyle ilgili etkinliklerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Başta öğrencilerimiz olmak üzere çalışmalarımıza destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

MEÇEV 2. Başkanı Merden Tufanmerkezi Ankara’da bulunan MEÇEV’in 20 yıldan bu yana faaliyette bulunduğunu söyledi.

Vakfın öncelikle eğitim, çevre ve dayanışma üzerinde odaklandığını vurgulayan Tufan eğitimle ilgili Ankara’da okuyan Muğlalı 30 öğrenciye burs verdiklerini belirtti.

MEÇEV’in çevre konusunda da duyarlı çalışmaları olduğunu kaydeden Merden “Çevreyle ilgili de dünyanın en güzel yerlerine sahip olan güzel Muğla’mızda öncelikle çevreyi koruma bilincinin oluşturulması, kirletilen çevrenin temizlenmesi ve bundan sonra daha temiz tutulması yönünde hem farkındalık oluşturma hem de fiili çalışmalar yürütülmesi üzerine faaliyetlerimiz var. Bugün Göcek’te yürütülen bu faaliyetle hem üniversite öğrencilerimizle çevreyi koruma konusunda bilinç oluşturma, hem de sembolik olarak bazı koylarda birikmiş olan çöpleri toplamak suretiyle insanlara mesaj vermeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Ömer Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.