Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Göcek rampası kazalara davetiye çıkarıyor

Göcek rampası kazalara davetiye çıkarıyor
REKLAM ALANI
Şubat 22, 2016 8:48 am
1.733
A+
A-

Göcek rampası kazalara davetiye çıkarıyor

 

Dalaman-Fethiye karayolu Göcek rampasının dar ve keskin virajlı olması, düşük banketler barındırmasına rağmen yol kenarı koruma bariyerleri bulunmaması kazalara davetiye çıkarıyor.

OMR_0010

 

Göcek tünelinden geçiş fiyatlarının 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren birinci sınıf araçlarda 4,5 liraya, ikinci sınıf araçlarda 6 liraya, üçüncü sınıf araçlarda 9 liraya, Motorlar için 2 liraya ve Büyük araçlar için 13 liraya çıkarılmasının ardından Göcek rampasını kullanan araç sayısında gözle görülür artış olmaya başladı.

Paralı Göcek tünelini kullanmak istemeyen sürücülerin tercih ettiği karayolunun bir an önce bakıma alınarak trafiğe güvenli hale getirilmesini istiyorlar. Sürücüler, yolun dar ve keskin virajlı olmasından dolayı yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar yaşandığını ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Göcek tünelinin ücretsiz olması ve Dalaman-Göcek yolunun bakıma alınarak trafiğe güvenli hale getirilmesi için vatandaşların eylem düzenlediklerini anlatan Fatih Özpolat, Karayollarının gerekli önlemi almasını istedi.

Fatih Özpolat “Yaptığımız eylemle, geçiş ücretini yüksek bularak tüneli kullanmak istemeyen ve eski yol olarak adlandırılan dağ yolunu kullanan sürücüleri büyük bir tehlikenin beklediğini haykırarak yetkilileri uyarmıştık. Yine çağrıda bulunuyoruz, bölünmüş yol olmayan, oldukça dar ve virajlı olan, aydınlatması olmayan, kenarında uçurumlar ve düşük banketler barındırmasına rağmen yol kenarı koruma bariyerleri bulunmayan, yol çizgileri ve trafik işaretleri yetersiz olan bu bakımsız yolda, yağmurlu ve rüzgarlı havalarda yola düşen kaya parçaları çok büyük tehlike oluşturmaktadır. Bu kaya parçalarının herhangi bir aracın üstüne düşmesi ile oluşabilecek can veya mal kayıplarında, bunun vebali kimindir? parası olmayan vatandaşın, hayatını riske atarak bu çileyi çekmek zorunda bırakılması kabul edilebilir mi?. Geçtiğimiz günlerde yaşanan minibüs kazasında facia ucuz atlatıldı. Yetkilileri acilen önlem almaya çağırıyoruz” dedi.

Yaklaşık 1 hafta önce Göcek rampasında minibüsün yoldan çıkarak devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 8 kişi yaralanmıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.