Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Göcek – Gürsu – Pırnaz Yayla yürüyüşü başladı

Göcek – Gürsu – Pırnaz Yayla yürüyüşü başladı
REKLAM ALANI
Haziran 19, 2014 8:56 am
1.516
A+
A-

Göcek – Gürsu – Pırnaz Yayla yürüyüşü başladı 

Bu yıl Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası 12. Göcek- Gürsu – Pırnaz Yayla yürüyüşünün ilk gün etkinlikleri yoğun katılım ile yapıldı. Göcek merkezde kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler TRT İzmir Radyosu Sanatçıları Tahsin Duru ve Cansu Kırca’nın konserleriyle devam etti. Konserde Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Kerimoğlu zeybeği oynadı. 22 Haziran Pazar gününe kadar sürecek etkinlikte Azerbaycan ve Bulgaristan’dan da sanatçıların konser vereceği belirtildi. 

12. Göcek- Gürsu – Pırnaz Yayla Yürüyüşü başladı. Kortej yürüyüşüne Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Muğla İl Garnizon Komutanı Halil Çelik, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Garnizon Komutanı Binbaşı Faruk Akıncı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da katıldı. 

Göcek’te gelenek hale gelen yürüyüşü bu yıl Fethiye Belediyesi üstlendi. Sağlık kontrolleri ve kortej yürüyüşü öncesinde 3 yaşındaki minik Çınar, protokole davul şov yaptı. Minik Çınar zurna sesi eşliğinde çaldığı davul ile protokolün alkışını alırken, CHP Milletvekili Nurettin Demir, ayağa kalkıp müzik eşliğinde oynadı. 

“İstikrarın olduğu yerde başarı gelir”DSC 2405 - Göcek – Gürsu – Pırnaz Yayla yürüyüşü başladı10474864 1571040316456040 6553988454498443664 n - Göcek – Gürsu – Pırnaz Yayla yürüyüşü başladı
Kortej yürüyüşünün ardından Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı konsere katılım sağlayan Göcek sakinlerine seslendi. Saatcı, “ Etkinliğin 12.’si yapılıyorsa istikrar var demektir. İstikrarın olduğu yerde de başarı gelir. Biz geleneklerimize göreneklerimize sahip çıktığımız zaman farkımızı ortaya koyacağız. Bizi biz yapan değerler işte bu değerledir. Kimileri için külfet, kimileri için yorucu, kimileri için yük olsa da bu yükü taşımaya devam edenler olduğu sürece kültürümüz ayakta kalacaktır. Kültür gitti mi her şey gidiyor. Seçimlerin üzerinden daha iki ay geçti. Bizim de hedeflediğimiz ölçüde etkinliğimiz olmayabilir ama inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda 23 Nisan etkinliğimizde yaptığımız gibi, Pırnaz yürüyüşümüzü de çok daha farklı yerlere taşıyacağız” dedi. 

“Saatcı’ya teşekkür ediyorum”
11 yıl önce yürüyüş etkinliğinin başlatıldığının altını çizen Muğla Milletvekili Nurettin Demir ise, etkinliğin devamını sürdürdüğünden dolayı Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya teşekkür etti. 5 kişiyle 11 yıl önce bu etkinliğin başladığını söyleyerek cümlesini sürdüren Demir, Yörük yürüyüşünün öneminden bahsetti. 

Vali Güvençer, “Kutlu yolculuğa kayıtsız kalmak mümkün mü?”
Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, “Muğla’da benim milletimin öz parçaları hemşerilerim bir kutlu yolculuğa çıkacaklar, Devletin Muğla’daki temsilcisi şahsım ve arkadaşlarım buna kayıtsız kalacağım. Mümkün mü? Ayaklarım gelmese de, elim varmasa da, yüreğimle bu kutlu yolculuğa katkı vermek her şeyden önce Türk olmamın zaruri bir parçasıdır” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından TRT İzmir Radyosu sanatçıları Tahsin Duru ve Cansu Kırca Göcek halkıyla buluştu. Pazar gününe kadar sürecek yürüyüş tekne gezisiyle sona erecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.