Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Fotoğraf ve Resim yarışmasına rekor katılım

Fotoğraf ve Resim yarışmasına rekor katılım
REKLAM ALANI
Mayıs 4, 2018 10:58 am | Son Güncellenme: Mayıs 4, 2018 12:37 pm
1.201
A+
A-

Fotoğraf ve Resim yarışmasına rekor katılım

Dalaman Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Senin Gözünden Dalaman” fotoğraf ve resim yarışması yapıldı. Jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren eserler belirlendi.

DSC 7956 - Fotoğraf ve Resim yarışmasına rekor katılım DSC 7957 - Fotoğraf ve Resim yarışmasına rekor katılım DSC 7965 - Fotoğraf ve Resim yarışmasına rekor katılım

Fotoğraf dalında 311, 15 yaş üstü resim dalında ve 15 yaş altı resim dalında 115 olmak üzere 426 eser yarışmaya katıldı.DSC 7971 - Fotoğraf ve Resim yarışmasına rekor katılım

Dereceye giren fotoğraf ve resimlerin ödül töreni Dalaman TİGEM’deki tarihi binanın önünde yapıldı.

15 yaş altı Resim kategorisinde; ”Dalaman” adlı resmi ile Ayşe Erdoğan birinci, ”Dalaman’ın beşeri güzellikleri” adlı resmi ile Mine Akçabel ikinci, ”Kocagöl” adlı resmi ile Emirhan Kalaycıoğlu üçüncü oldu.

15 yaş üstü kategorisinde ise, ”Eski Dalaman köprüsü” adlı resmi ile Buse Acar birinci, ”Dalaman’ın kalbi” adlı resmi ile Ivanna Zhydenko ikinci, ”Dalaman kolaj” adlı resmi ile Emine Akgül üçüncü oldu.

Fotoğraf yarışmasında, “Köprü” fotoğrafı ile Hüseyin Kolay birinci, “Kayacık sahili” fotoğrafı ile Mustafa Çalhan ikinci, “TİGEM Emekçileri” isimli fotoğrafı ile Ümit Gürgüç üçüncü oldu.

Sergiyi gezen  Zeliha Ceylan “sergi çok güzel, muhteşem yani. Burada böyle güzelliklerin olması çok güzel. Çocuklarımızı, gençlerimizi böyle değerlendirmek çok güzel. Bize de bir ilham oldu, bende gitmek isterim. Çocuklarımın böyle becerisi olsun isterim”

Yarışmaya katılan Emirhan Kalaycıoğlu, “Resim yeteneğim dördüncü sınıfta geldi, .çok meraklıyım. Daha çok deniz türü, manzara türü resimler yapıyorum. Kendimi sürekli geliştireceğim”

Fotoğraf dalında birincilik alan Hüseyin Kolay “Dalaman doğa güzelliği, deniz, güneş, gün batımı her yönüyle güzel bir ilçemiz. Ege’nin incisi bir yer. Biz de dernek olarak buraya yaptığımız bir gezide, o gün burada yapılan uluslararası rafting yarışması vardı. Benim de fotoğrafım orada yapılan etkinlik süresince yapılan rafting fotoğrafı oldu. Özelde Ege, genelde de Türkiye’nin her tarafı cennet köşesi. Işık varsa, doğa varsa, insan varsa, yaşam varsa her yerden fotoğraf çıkıyor. Dalaman da bunlardan bir yer. Bütün herkesi Dalaman’a davet ediyorum. 4 mevsim güzellikleri kaçmaz”

Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, ‘Senin Gözünden Dalaman’ teması ile düzenlenen resim ve fotoğraf yarışmasının amacı; resim ve fotoğraf sanatı aracılığı ile ilçemizin ve sınırları dâhilinde bulunan tüm doğal, sosyal, kültürel ve tarihsel değerleri tüm katılımcıların kendi pencerelerinden anlatmasına imkân tanıyarak, ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak, ilçemiz ve yöresine ait bir görsel bellek oluşturmak ve özellikle İlçemizin geleceğe dönük çalışmalarına başlangıç oluşturmaktır. Bu projede emeği geçen herkese, yarışmaya katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Fotoğraf Sanatı federasyonu ile birlikte yürüttüğümüz bu çalışmada 311 tane fotoğraf dalında, 115 tane de resim dalında 400’ü aşkın eserle güzel bir organizasyon oldu” dedi.

Düzenlenen programa; Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Kamu Kurum ve Kuruluş Amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları, basın mensupları ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.