Dolar 32,4695
Euro 34,7807
Altın 2.477,67
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C
REKLAM ALANI
Ocak 2, 2018 3:03 pm | Son Güncellenme: Ocak 3, 2018 9:59 am
1.773
A+
A-

FETÖ’nün evraklarını yakarken yakalandılar

Ortaca’da FETÖ’nün kullandığı dershanede bulunan evrakları kazan dairesinde yakarken suçüstü yakalanan 4 kişi Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi.

OMR 0008 -

Olay, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında, el konulan Ortaca Atatürk mahallesindeki dershanenin Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne tahsisinden 4 ay geçtikten sonra 26 Aralık 2017 günü yaşandı.

-6 saat evrak yakmışlar

Daha önce FEM Dershanesi olarak kullanılan binanın kömürlüğünde bulunan ve adli makamlara teslim edilmesi gereken evrakların bir bölümü, Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürünün talimatıyla görevli personel aracılığı ile kazan dairesinde yakılmaya başlandı.
İhbar üzerine Ortaca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne giden Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kazan dairesinde yakılan ve yakılmaya hazırlanmış çuvallar içerisinde evrakları tespit etti.
Ne kadar evrağın yakılarak imha edildiği tespit edilemezken, kömürlükte çuvalların içerisinde gizlenmiş vaziyette evraklara ise el konuldu.

-Evraklar adli makamlara neden teslim edilmedi

Olayla ilgili olarak, halen görevde olan Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü, Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürü ve bazı görevliler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi.
Ele geçirilen evraklar arasında çek, senet, öğrenci kayıtları ve para makbuzları, dosyalar gibi evraklar bulunuyor. Adli makamlara teslim edilmesi gereken evrakların tutanak dahi tutulmadan neden teslim edilmediği, ne kadarının hangi maksatla yakıldığı araştırılıyor.
Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün kullandığı 4 katlı bina, daha önce Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) soruşturma kapsamında el konulan dershaneleri arasında yer alıyordu. Mühürlenen bina bir süre önce Ortaca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün kullanımı için tahsis edilmişti.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. asım dedi ki:

    Madem FETÖ evrağı yakılmış 6 saat boyunca neden ifade verip serbest bırakılmışlar peki? Haberiniz gerçeği yansıtmıyorsa insanları zan altında bırakmış oluyorsunuz

  2. Erdem inan dedi ki:

    8 ay olmuş olay şuç işleyenler Valik İL Milli eğitim yetkileri ortada çuvallar dolusu evrak belge alınmasına rağmen polis kamera ile baskın yapmış suç işleyenleri yetkili Valilik işlem yapmamış halan kimse görevden alınmamış koruma altınamı alındılar seçimde hükümetin düşmesinimi beklediler neoldu evraklarda gizli odada ne vardı saklanılan imha edilmeye çalışılan evrakları yakmak şuç değilmi
    Kaymakam,soruşturma yapılmasın yargılanmasınlar diye izin vermemiş
    savcılık soruşturması sürüyor
    yetkili Valik Ve iL Milli Eğitim yetkilileri nerede bilinmez soru işareti çok burda