Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 21°C

EVİNİZDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ

EVİNİZDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ
REKLAM ALANI
Mayıs 27, 2015 6:37 am
1.368
A+
A-

EVİNİZDE YALNIZ DEĞİLSİNİZ

444 EVDE

444 38 33

 

Sağlık; sadece hastalık ve sakatlığın olmayışı değil, bedence, ruhça ve sosyal yönden tam iyilik halidir. Bu nedenle herkesin sağlığının korunmasının yanı sıra sağlığın geliştirildiği, mutlu, güçlü, sağlıklı bir Muğla’mız için sağlığın her yönden geliştirilmesi kaçınılmazdır.

İnsan merkezli yaklaşımla, birey ve toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, sağlık için risk oluşturan faktörlerle mücadele etmek, halkın yaşam kalitesini yükseltmek ve halk sağlığını tehdit eden konularda gerekli tüm önlemleri almak misyonuyla çıktığımız bu yolda yalnızca tedavi edici değil koruyucu, destekleyici ve rehabilite edici sağlık ve sosyal hizmetlerine duyulan ihtiyaç ve taleplerin karşılanabilmesi büyük önem arz etmektedir.

Evde sağlık hizmetleri; Sağlık Bakanlığımız Sağlıkta Dönüşüm Programı kapsamında, kişilerin sağlık hizmeti ihtiyaçlarının evlerinde yerinde çözümlenmesine yönelik çalışmalar on yılı aşkın süre önce ülke genelinde başlatılmış ve Muğla’mızda da tüm sağlık çalışanlarımızla etkin, verimli ve kaliteli şekilde sürdürülmesine devam edilmektedir. Evde Sağlık Hizmetleri çeşitli hastalıklar nedeniyle evde sağlık hizmeti almaya ihtiyacı olan bireylere evinde ve aile ortamında sosyal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerini de kapsayacak şekilde verilen muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım, takip ve rehabilitasyon hizmetlerini ifade etmektedir. Evde bakım hizmetinde amaç, Evde Sağlık Hizmetine ihtiyaç duyan hasta, engelli ve yaşlılara ulaşarak tedaviye ihtiyacı olan kişilerin tedavilerinin düzenlenmesi, gerekli eğitimin verilmesi, kişisel bakımını sağlayamayan bireylerin; kişisel bakımlarının sağlanması, hasta ve yakınlarının sahip olduğu hastalıkları hakkında eğitimli ve kendine yeterli hale getirilmesi sağlanarak; bilinçsiz sağlık uygulamaları ile oluşabilecek komplikasyonların önlenmesi ve hastalık seyrinin ağırlaşmasının engellenmesini sağlanmak.

Bu hizmet ayrıca; evde kalmayı tercih eden ve tedavisi, bakımı devam eden; ancak yakın aile çevresi ve arkadaşları tarafından bakımı gerçekleştirilemeyenler için gereklidir.

Muğla’mızda koordinasyonu Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce yürütülen; tüm hastanelerimizde 10 Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, ağız diş sağlığı hizmetlerinin evde gerçekleştirilebilmesini sağlayan 2 Evde Ağız Diş Sağlığı Hizmetleri Birimi ve hastanesi olmayan ilçelerimizde de toplum sağlığı merkezlerimizde 2 Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda 247 Aile Hekimliği Birimimiz kendilerine kayıtlı kişilerden evde sağlık hizmeti ihtiyacı olan vatandaşlarımızın evde sağlık hizmetlerini yürütmektedir. Sağlık evi personellerimiz tarafından da gerekli hallerde evde sağlık hizmetleri verilmektedir. İlimiz içerisinde evde sağlık hizmetlerinin ulaşamadığı bölge bulunmamaktadır.

Evde sağlık hizmeti ve aile hekimliği birimlerimiz aracılığı ile 2014 yılında 7000’in üzerinde vatandaşımız evde sağlık hizmetleri kapsamında evlerinde ziyaret edilmiş, değerlendirilmiş ve sağlık ihtiyaçları karşılanmıştır. 2015 yılı Mayıs ayı itibari ile de 2500 civarı hastamız evinde ziyaret edilmiş, halen 1500 aktif hastamız düzenli ve sürekli olarak periyodik aralıklarla ihtiyaçları olan sağlık hizmetini almaya devam etmektedir.

Evde Sağlık Hizmeti ihtiyacınızın olduğunu düşünüyorsanız 444 38 33 no’lu telefonu arayarak ya da Sağlık Kurum ve Kuruluşlarımızdan herhangi birine başvurarak

hastamızın T.C. kimlik bilgilerini vererek hizmet talebinizi dile getirebilirsiniz. İlgili birim üç iş günü içersinde hastamızın hizmet ihtiyacı ve kapsamını belirleyerek sizlere yardımcı olacaktır.

Uzm. Dr. Mustafa Nuri CEYHAN

Muğla Halk Sağlığı Müdürü

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.