Dolar 32,3592
Euro 34,9986
Altın 2.324,57
BİST 9.143,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Engelliye, Ambulans Engelinde Mutlu Son

Engelliye, Ambulans Engelinde Mutlu Son
REKLAM ALANI
Aralık 17, 2014 12:36 pm | Son Güncellenme: Mart 5, 2020 4:42 pm
1.529
A+
A-

Engelliye, Ambulans Engelinde Mutlu Son

 

Spastik engelli oğlunu 3 tekerlekli hurda toplama aracıyla ameliyat için İzmir’e götürmesine izin vermeyen ve ambulans ile götürülmesini  isteyen Ortaca kaymakamının çabası sonuç verdi. İzmir’e götürülmek üzere yola çıkan hasta Muğla’dan eve gönderildi. Yapılan girişimlerle hasta yeniden evden alınarak İzmir’e götürüldü.

 

-Hurda toplama aracıyla yola çıktı

Ortaca’da bel kayması rahatsızlığı ameliyatı için spastik engelli 25 yaşındaki oğlu Metin’i İzmir’e götürmesi gerektiğini söyleyen Zeynel İncesu (74) hasta nakli için ambulans talebine olumsuz yanıt aldığını ileri sürerek, 3 tekerlekli hurda toplama arabasıyla oğlu Metin ile yola çıktı. Ortaca kaymakamının girişimleriyle yolda durdurulan aile ikna edildi. Ambulansa alınan Metin İncesu, İzmir’e sevk edilmek üzere Ortaca Devlet hastanesine götürüldü.

Ortaca’dan 112 ekipleri tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine sevk edildi. Burada doktorlar tarafından muayene edilen Metin İncesu, herhangi bir hastaneye sevkine gerek görülmediği gerekçesiyle evine geri gönderildi.

-İl dışına ambulans çıkmıyormuş

Ambulans talebine olumlu yanıt alamadığı için bu yola başvurmak zorunda kaldığını anlatan Zeynel İncesu “oğlunun doğuştan engelli ve beyin damarlarının tıkalı olduğunu söyledi.

Zeynel İncesu; “Metin şu anda 25 yaşında, oturamıyor, konuşamıyor, ellerini kullanamıyor. Belinde yaşadığı rahatsızlıktan dolayı hastaneye gittik belinde 2,5 santimetre kayma oluşmuş, derhal ameliyat olması gerekiyor. Doktorlar Ege Üniversiytesi ya da 9 Eylül Üniversitesi’nde ameliyat olması gerektiğini söyledi. 9 Eylül Üniversitesinde daha önce tedavi olduğu için orayı tercih ettim. Fakat hiçbir yerden ambulans hizmeti alamıyorum. İl dışına ambulans gitmiyormuş, giderse de gidiş dönüş 3 bin lira para istiyorlar. Ben 20 lira yevmiye ile çalışıyorum, nasıl öderim” dedi.

-9 gündür yanıt alamadım

Oğlunun  ambulans dışında herhangi bir araçla taşınamayacağını ifade eden İncesu,  şunları söyledi: “Kaymakamlığa başvurdum. Hiç kimse bizimle ilgilenmedi. Çok yoğun olduklarını söylediler. Yetkili birimlerden görüştüğüm kişiler de işleri çok olduğunu söylediler. Ben de onlara; “ben sizden gıda, yardım istemediğimi söyledim. Hastam olduğunu ambulansa ihtiyacım olduğunu söyledim”, ameliyat olabilmesi için İzmir’e gitmesi gerekiyor. Ambulansın dışında da hiçbir şeyle gidemiyor. Araba ya da otobüsle gidemiyor. 9 gündür bekliyorum bir cevap gelmedi. 3 bin lira param da yok. Karton topladığım 3 tekerlekli kendi arabamla ve kuvvetimle İzmir’e yola çıkıyorum, kendim götürüyorum”.

-Muğla’dan eve geri gönderildi

Ortaca’dan İzmir’e gitmek üzere ambulans ile yola çıktıklarını anlatan Zeynel İncesu, “Dün ambulans geldi çocuğu beni ikna ettiler. Çocuğu ambulansa aldılar. Ortaca Devlet Hastanesine geldik. Sonra oradan İzmir’e çıkıyoruz diye götürdüler beni Muğla’ya. Muğla Devlet Hastanesinin Aciline bıraktılar. Saat 16.30’da doktor geldi. ‘Evet beli kaymış ama yapabilecek bir şeyimiz yok. Eve götürünüzdediler’  ben de dedim ki doktor bey bu İzmir 9 Eylül Üniversitesi’ne gidiyordu. Onun için buraya girdiler. Doktor da hiçbir şey yapamıyoruz. Ambulansı çağırın evine gitsin dedi. Ambulans bizi aldı ve eve getirdi. Kaymakam bey, emniyet müdürü, polis arkadaşlar hepsi beni ikna ettiler. Burdan ambulansa koyup doğru 9 Eylül’e göndereceğiz dediler. 9 gün bekledim. Kimse benimle görüşmedi. 9 gün bekledim en sonunda bıçak kemiğime deyince 3 tekerleki arabamla iterek İzmir’e gidiyordum. Bunlar gelip beni yoldan çevirdiler”

-Aileye kaymakam sahip çıktı

Bu gibi insani durumlarda duyarsız kalamayacaklarını söyleyen Ortaca kaymakamı Hüseyin Yılmaz “tedavi için İzmir’e gitmesi gerektiği yönünde herhangi bir bilgi bana ulaşmadı. Yeni haberim oldu, aile ile görüştük, ne gerekiyorsa yerine getirilecek. Ailenin durumunu biliyoruz, daha önce de maddi manevi desteklerimiz oldu. İzmir’e tedavi için sağlıklı bir şekilde gönderilmesini sağlayacağız” dedi.

-Valilik devreye girdi

Ailenin isteği doğrultusunda hastanın sevkinin ambulans ile Muğla’ya gerçekleştirildiğini söyleyen Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz, Muğla’da yapılan muayenede hastanın herhangi bir hastaneye sevk edilmesine gerek görülmediğinden dolayı ailenin eve gönderildiğini öğrendiğini söyledi.

Yılmaz, “aile buna rağmen çocuğunu  İzmir’e götürerek tedavi ettirmek istiyor. Valilik aracılığı ile de biz her türlü girişimlerimizi yaptık. İzmir’e gitmesini sağladık. Metin’in sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Oğlunu İzmir’e tedavi için götüren baba Zeynel İncesu, “İzmir’e gidiyorum. İnşallah tedavisini yapıp geliriz. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.1031 - Engelliye, Ambulans Engelinde Mutlu SonDSC 00351 - Engelliye, Ambulans Engelinde Mutlu Son

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.