Dolar 32,5875
Euro 34,8655
Altın 2.496,07
BİST 9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 12°C
Hafif Yağmurlu
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 21°C

Engellilere yönelik “akıllı bileklik” projesi

Engellilere yönelik “akıllı bileklik” projesi
REKLAM ALANI
Mayıs 23, 2013 2:10 pm | Son Güncellenme: Mayıs 23, 2013 2:11 pm
1.586
A+
A-

OKN0052 - Engellilere yönelik “akıllı bileklik” projesi Engellilere yönelik “akıllı bileklik” projesi

Zihinsel engelli ve yaşlı bireylerin kaybolmasını önlemek amacıyla Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği tarafından “Can Melek” adı ile projelendirilen akıllı bilekliklerin geliştirilmesi ve tanıtım kampanyası kapsamında Hilton Dalaman Resort’da defile düzenlendi.OKN00313 - Engellilere yönelik “akıllı bileklik” projesi

Muğla Yöresinde Yaşayan Yabancıların Dayanışma Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, “derneğimiz adına Can Melek defilesini gerçekleştiriyoruz. Can Melek defilemiz tamamen zihinsel engellilerin ve yaşlıların kaybolmasını önlemek amacıyla ‘akıllı bileklik’ projemize destek amaçlı yapılıyor. Bu projeyle hem bir farkındalık yaratmış olacağız, hem de bölge insanını bu projeye duyarlı hale gelmesini sağlayacağız” dedi.

Defileden elde edilen gelirin engellilere yardım amacıyla kullanılacağını kaydeden Karanfiloğlu, “aynı zamanda bu defilede bir can melek elbisemiz olacak ve bu elbise açık arttırma usulüyle satılacak. Can melek projesine destek olacak. Can Melek akıllı bileklikleri zihinsel engelli kardeşlerimizin kaybolmasını önlemek amacıyla yapıldı. Bunun üzerinde hastanın kimliği ve irtibat telefonu yazıyor. Zihinsel engelli ve yaşlı engelli kardeşlerimiz kayboldukları zaman bulunmasını sağlıyor. Bu projemize Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü de destek veriyor” diye konuştu.

Defileye katılan Muğla Engelliler Platformu Temsilcisi ve Kamuda Çalışan Engelliler Derneği (KAMU-ENDER) Genel Başkan Yardımcısı Tulgay Hasar ise akllı bileklik projesinin engellilerin ve ailelerinin faydasına olacağını söyledi.

Hasar, “Engelli bir birey ve engelli sivil toplum örgütü başkanı olarak böyle bir girişimdeki  sosyal faaliyete duyarlı büyüklerimiz engellimize gereken özveriyi ve desteği verdikçe bizde böyle duyarlı büyüklerimizi gördükçe bizde engellerimizi aşıyoruz. El ele hep birlikte engelleri aşacağız. Bu güzel bir proje devamı da inşallah diğer illerimize yayılır. El ele, omuz omuza vererek engellilerimizi kucaklıyacağız diyoruz” dedi.

Modacı Gülsün Önal’ın hazırladığı kostümler genç mankenler tarafından sergilendi. Defilenin müzik ve kareografisini stilist İnanç Karaduman yaptı. 1960’lı yılların modacısı Nail Yurdakul’un katkılarıyla hazırllanan defilenin sunuculuğunu animatör Gorki yaptı.

Defilede sergilenen, “Can Melek” kıyafeti açık arttırmayla 300 liraya satıldı. Gecede yaklaşık 2 bin lira gelir elde edildi. Defilenin ardından davetliler kokteylde bir araya geldiler.

Defileye bayanlar büyük ilgi gösterdi. Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz’ın eşi Gülşen Yılmaz, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve Köyceğiz Belediye başkanı Salih Erbay eşleriyle katılarak destek verdi.

Ömer Kundakçı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.