Dolar 32,3918
Euro 35,1481
Altın 2.325,22
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Emekçiler grevde

Emekçiler grevde
REKLAM ALANI
Aralık 23, 2013 9:15 am
1.406
A+
A-

OKN00722 - Emekçiler grevdeEmekçiler grevde

KESK’e bağlı  üyeler “Satış Sözleşmesini Kabul Etmiyoruz! Bütçeden Hakkımızı İstiyoruz!” sloganıyla alanlara çıktı. Ortaca Cumhuriyet meydanında toplanan sendika üyelerine vatandaşlar da destek verdi.

Eğitim-Sen Ortaca temsilcisi Hamit Taka Cumhuriyet meydanında yaptığı açıklamada, 2014 – 2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşmenin tam bir fiyasko ile sonuçlandığını savundu.

“Ak Parti iktidarı ile el ele veren malum konfederasyon, yangından mal kaçırırcasına altına imza attığı satış sözleşmesi ile 2,5 milyon kamu emekçisinin ve 1,9 milyon emeklinin yoksulluğunun sürdürülmesini onaylamıştır” diyen Taka, “Tüm kamuoyu, kamu emekçilerinin 2014 yılı maaşlarına net 123 lira, 2015 yılı için ise yüzde 3 + yüzde 3’lük artış yapılacağını bilmektedir. Kamu emekçilerinin gelir vergisi matrahları yılın ikinci yarısında yüzde 15’lik dilimden yüzde 20’lik dilime çıkacağı için aslında 2014 yılı maaşlarında 123 lira değil 116 lira artış olacaktır” ifadelerini kullandı.

Eş ve çocuk yardımı dahil ortalama 2 bin 50 lira maaş alan kamu emekçisinin maaşında yüzde 6’lık bir artış olacağını ifade eden Taka, şöyle devam etti:

“Taleplerimiz gayet açık, kayıplarımızın telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarımızın vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını, baskı, tutuklama ve sürgüne son verilmesini istiyoruz. Bizler savaşın, rantın, sermayenin, muhafazakarlığın bütçesine hayır diyor, toplu iş sözleşmesi döneminde ifade ettiğimiz temel taleplerimiz doğrultusunda bütçeden hakkımızı almak için mücadelemizi yükseltiyoruz. Ak Parti hükümetini uyarmak için grevdeyiz”

Ömer KUNDAKÇI

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.