Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

El konulan okul paylaşılamıyor

El konulan okul paylaşılamıyor
REKLAM ALANI
Eylül 22, 2016 2:47 pm | Son Güncellenme: Eylül 22, 2016 2:48 pm
1.435
A+
A-

El konulan okul paylaşılamıyor

 

Dalaman’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatı tespit edilerek Dalaman Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülen okul paylaşılamıyor.

dsc_0004

 

Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün,  Dalaman İmam Hatip Lisesi’nin yeni taşındığı binanın yemekhane bölümünün başka bir okula tahsis edilip müşterek kullanılmasını istemesi tartışma yarattı.

Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş’ün sendika üyesi Mutlu Söğüt’e hakaret ettiği iddia edildi. Dalaman İmam Hatip Lisesi önünde toplanan Eğitim Bir-Sen üyesi bir grup konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Muğla Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak, basın açıklamasında Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş’ün, İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Mutlu Söğüt’e hakaret ettiğini iddia etti.

“Namussuzluk yapma!”

Dalaman Eğitim Bir-Sen adına açıklama yapan Muğla Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Önder Uçak yapmış olduğu açıklamasında; ”21 Eylül 2016 Çarşamba günü saat 16:00’da Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş, EĞİTİM BİR-SEN Dalaman İlçe Başkanı Mutlu Söğüt’ü telefonla arayarak ”Sen ne yapmaya çalışıyorsun? Namussuzluk yapma! Bundan sonra namussuzluk yapana namussuzluk yapacağım.” diyerek hakaret ve tehditte bulunmuş ve telefonu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanımız Mutlu Söğüt’ün yüzüne kapatmıştır.

Mutlu Söğüt, bu beklenmedik ve yakışıksız telefon görüşmesinin nedenini bilmek, maruz kaldığı hakaret sözlerini neden sarf edildiğini öğrenmek için İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü telefonla aramasına rağmen telefonuna cevap alamamıştır. Dalaman İmam Hatip Lisesi’nin yeni taşındığı binanın yemekhane bölümünün başka bir okula tahsis edilip edilmemesi nedeniyle bu hakareti gerçekleştiği görülmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ikili öğretimlerde dahi binanın kullanımında yaşanan sorunlar nedeniyle tekli öğretime geçilmesine önem vermesi, farklı okulların aynı binayı kullandıklarında yaşanan hem idari, hem öğretmen, hem de öğrenciler açısından birçok sorunu beraberinde getirdiği daha önceki uygulamalarda görülmesine rağmen, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürünün İmam Hatip Lisesi’ne devredilen binayı ısrarla başka okullarla ortak kullandırmaya çalışması kesinlikle pedagojik değildir. Hal böyle iken, haklı dahi olsa böyle bir durumda yaşanan görüş farklılığındaki tepkisini ve yaklaşımını ”Namussuzluk” olarak ifade eden ve Dalaman İlçemizin eğitimine liderlik yapan Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu önemli görevinin farkında olmadığını üzülerek görmekteyiz. Eğitim Bir-Sen bütün üyeleriyle, milletimizle birlikte değerlerimiz ve geleceğimiz için mücadele etmektedir. Öncelikle bir öğretmen olan, okulu için gece gündüz çalışarak hizmet eden bir yönetici, çocuklarının babası ve sendikamızın İlçe Başkanı’na yapılan bu çirkin sözleri sarf ederek bundan sonra da namussuzluk yapma tehdidi savuran Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş’ü kınıyor ve gerekli soruşturmanın bir an önce başlatılmasını talep ediyoruz” dedi.

İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı ve Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Mutlu Söğüt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gümüş’ün kendisine okulun yemekhane bölümünü başka bir okul ile paylaşması için tutanak imzalatmak istediğini, bunu reddetmesi üzerine böyle bir hakarette bulunduğunu söyledi.

Güngör ÇOBAN 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.