Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Az Bulutlu
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 23°C

Diplomalarını Gölden çıkardılar

Diplomalarını Gölden çıkardılar
REKLAM ALANI
Nisan 21, 2017 7:18 am | Son Güncellenme: Nisan 21, 2017 7:19 am
2.180
A+
A-

Diplomalarını Gölden çıkardılar

 

Köyceğiz’de eğitim veren Şehit Ömer Halisdemir Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 5. dönem mezunlarını verdi. Mezun olan 77 öğrenci için göl kenarındaki okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Mezun olan öğrencilerin alana girmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

6 - Diplomalarını Gölden çıkardılar

7 - Diplomalarını Gölden çıkardılar

2 - Diplomalarını Gölden çıkardılar

1 2 - Diplomalarını Gölden çıkardılar

11 - Diplomalarını Gölden çıkardılar

BERKAN BAŞTOSUN

10 - Diplomalarını Gölden çıkardılar

Mezuniyet pastasının kesilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri, içinde öğrencilerin diplomalarının bulunduğu şişeleri sırayla Köyceğiz Gölü’ne attı.Öğrenciler, şişelere konup göle atılan diplomalarını yüzerek aldı.

Diplomaları göle atılan öğrencilerin göle atlayarak diplomalarını almaları renkli görüntüler oluşturdu. Öğrenciler, sevinçlerini arkadaşları, öğretmenleri ve aileleriyle paylaştı.

Törende, Denizcilik bölümü dönem birincisi Berkan Baştosun ve Mesleki ve Teknik bölüm dönem birincisi Mehmet Necati Acar mezuniyet kütüğüne bröve çaktı. Okulun 2016-2017 döneminde mezun olan tek kız öğrenci Mesure Solmaz oldu.

 

-Şehit Ömer Halisdemir Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Binici, okulun bu yıl 5. dönem mezunlarını verdiğini söyledi.

Öğrencilerin yat kaptanlığı eğitimi aldıklarını belirten Binici, okulda eğitim gören öğrencilerin yanı sıra bölgede yaşayan vatandaşlara da verdikleri kurslarla kaptanlık belgesi alma imkanı sağladıklarını dile getirdi.

Binici, şunları söyledi. “Bu yılla beraber beşinci mezunumuzu vermekteyiz. 300 öğrencimiz mezun oldu bugüne kadar. Öğrencilerimiz şu ana kadar yat kaptanlığı dalından mezun oldular. Okulu bitirdikleri zaman yat kaptanı oldular. Büyük çoğunluğu denizcilik sektöründe çalışıyorlar.Okulumuz tam gün, tam yıl eğitim öğretim kapsamında bölge halkımıza da çok uygun imkanlarla kaptanlık eğitimi vermekte. Bu güne kadar okulumuzdan 500’e yakın kursiyerimiz belge almaya hak kazandılar ve bölgede gemici olarak, yat kaptanı olarak çalışmaktalar.”

 

-Mezun olan tek kız öğrenci Mesure Solmaz,  “Dönem olarak mezun olan tek kız öğrenciyim. Özgürlüğü ve gezmeyi seviyorum. Marmaris’ten, Göcek’ten, Fethiye’den gelen öğrenci arkadaşlarımız ya da sertifika almaya gelenler beni görünce şaşırıyorlar, başka bir meslek kalmadı mı, neden bu mesleği seçtin. Zor değil mi. Vazgeçersin, hep böyle şeyler diyorlar. 4 yılın sonuna geldim ve mezun oldum. Bu mesleğinde tam bana göre olduğunu düşünüyorum. İyi ki 4 yıl önce bu okulu seçmişim.”

 

-Denizcilik bölümü dönem birincisi Berkan Baştosun da denizciliğin en büyük hayali olduğunu anlatarak, uzak yol kaptanı olmayı istediğini ifade etti.

 

-Mesleki ve Teknik Bölümü dönem birincisi Mehmet Necati Acar ise “Dönem birincisi ve yat kaptanı olarak mezun oldum. Üniversiteyi kazanıp uzak yol kaptanı olarak hayatımı devam ettirmek istiyorum.YGS’ye girdik. İkinci sınav LYS’ye girdikten sonra da uzak yol bölümünü düşünüyorum. Dünyayı gezmeyi de seviyorum, denizcilik de işin içine girince çok iyi bir meslek ortaya çıkıyor benim için. Hedefim uzak yol kaptanı olmak” dedi.

 

Mehmet Necati Acar’ın Annesi Gülfem Acar da, “oğlumu böyle görmekten çok gurur duydum, çok mutluyum, çok güzel bir duygu. Çocuklarımız sevdiği işi yapsınlar, çocuklarımıza sevdiği meslekleri yapmalarını tavsiye edelim. Onlar mutlu olduğu sürece bizde mutlu oluruz. Onlar o meslekte ilerleyecekler, belli bir yerlere gelecekler. Onun için önünü kapatmayalım. Onların her zaman arkasında olalım” diyerek duygularını dile getirdi.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.