Dolar 32,5496
Euro 34,9912
Altın 2.420,94
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dershaneleri kapatma kararına tepki

Dershaneleri kapatma kararına tepki
REKLAM ALANI
Kasım 22, 2013 11:51 am | Son Güncellenme: Aralık 8, 2019 9:55 am
1.561
A+
A-

dershane resimler - Dershaneleri kapatma kararına tepki

Dershaneleri kapatma kararına tepki

Dalaman Belediye başkanı Sedat Yılmaz “Umarız bu siyasi karardan hükümetimiz vazgeçecektir”
Dershanelerin kapatılma kararına karşı tepkiler artarak devam ediyor.
Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinde faaliyet gösteren bazı dershanelerin kurucu ve temsilcilerinin geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamaların ardından başta Dalaman Belediye başkanı Sedat Yılmaz olmak üzere bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütü başkanları açıklama yaparak tepki gösterdiler.

-Dershanelerin kapatılması neden ihtiyaç duyuldu?

Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz; “Dershaneler ve okuma okullalarının kapatılması kamoyunda karşılığı bulunumamaktadır. Eğitime büyük bir darbedir ve Türk milleti tarafından ve dünya milletleri tarafından kabul görmüş ülkemizi bir çok dünya devletinde tanıtan gönüllülük hizmeti veren, dershanelerimizin ani bir şekilde kapatılma kararı alınması yine kamoyu tarafından, skandal olarak değerlendirilmektedir. Umarız bu alınmış siyasi karardan Hükümetimiz vazgeçecektir. Temennimiz bu yöndedir” Tüm sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile açıklama yapacağız”

-Dershaneler bir ihtiyaçtır

MHP Dalaman İlçe Başkanı Bayram Altın; “Ekonomiye katkı sağlamaktadır. Kapatılamaz eğer kapatılırsa bilhassa doğudaki çocuklar terörüst olurlar. Kaos ortamı meydana gelir. Öğretmenler işsiz kalır. Merdiven altı dershaneler ortaya çıkar, parası olan aileler çocuklarına özel ders verdirirler, ama fakirler ne yapacak. Dershaneler sayesinde üniversiteye katılım daha fazla iken, bundan sonra bu çocuklar başarısız olurlar. Şimdiye kadar dershaneler iyiydi de, şimdimi kötü oldu. En son dershane temsilcileri ile görüşeceklerini söylediler, inşallah sonuç dershaneler için iyi olur”.

-Eğitim Özgürlüğü kısıtlanamaz

Dalaman Merkez Mahalle Muhtarı Mustafa Kemal Yaman; “Dershanelerin kapatılmasına karşıyım, insanların eğitim özgürlüğü kısıtlanamaz, elinden alınamaz. Dershanelerin kapatılması kararında ülke genelinde ekonomi ve kültürel yönden binlerce kişinin etkilenmesine neden olacağını düşünüyorum”

-Dershanelerde eğitimin faydasını görüyoruz

Dalaman Esnaf Odası Başkanı Şevket Takar; “Milli Eğitim okullarında çocukların yeteri kadar eğitim almadığını açığın dershaneler ile kapatıldığını düşüyorum. Dershaneler kapatılmaya çalışılıyor. Odalar ve sivil toplum kuruluşları olarak biz buna karşıyız. Bölge olarak bizim çok eksiklerimiz var. Dershanelerin bölgemiz için faydası var zararı yok. Etüt merkezlerinin kapatılmasına da karşıyız. Bunlar çocuklarımız için faydalı kurumlar. Her ne kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımız varsa da çocuklarımız istediği eğitimi alamıyor. Ama dershanelerde eğitimin faydasını görüyoruz. Zararını görmüyoruz. Bizim yetkililerden ricamız bunların kapatılmasının gündemde olmasını istemiyoruz”

-Ülkemizin Dershanelere ihtiyacı var

Dalaman Şöförler Odası Başkanı Abdülkerim Uslu; “Dalaman ve ülke genelinde çocuklarımızın daha güzel eğitimler almasının hakkını kaybetmesi söz konusu, Ülkemizde yaşayan birçok gencimizin dershaneler sayesinde daha verimli olup ülkemize katkı sağlayacağı zamanda böylesine alınan karalar bizleri malesef üzüyor. Dershanelerin bulunduğu il veya ilçelerde hareketlilik ve gelir elde ediliyor. Dershanelerin kapatılması ailelerin bütçesine katkı katmayacağını, aksine başarısız olan öğrencisini daha çok eğitim aldırarak aile ekonomisine zararı olacağını düşünüyorum, bu görüşüm Ülkemizin Dershanelere ihtiyaç duyduğu içindir”

-Dersaneler çocuklarımızı tecrübe ve eğitim kazandırıyor

Sığla Restaurant’ın Sahibi Ali Göcekli; “Dershanelerin kapanması halinde çocuklarımızın eğitimini tamamlayıp tamamlayamayacağı konusunda endişelerimiz olacak, Dersaneler çocuklarımızı tecrübe ve eğitim kazandırıyor böylesine bir bilgi bankalarının alınan bu kararlar ile olmayışı ve okutmak istediğimiz çocuklarımızın eğitim çağında gerekli bilgi sahibi olmadan gelecekteki hayatlarında ayakta durabileceklermi duramayacaklarmı endişesi içinde olacağız, Hükümetimizin almış olduğu kararlar bu şekilde olmamalı”

-Devlet Okullarında Öğretmen açığı var

CHP Dalaman İlçe Başkanı İ. Erol Ertunç; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak dershanelerimizin kapatılmasına karşıyız. Devlet okullarında gerekli eğitimin yapılmaması dershaneleri ihtiyaç haline getirmiştir. Devlet okullarındaki öğretmen açığını kapatamayan hükümet dershaneler kapanınca dershanelerdeki öğretmenlerin durumu ne olacak. Bunlar açıklamaları lazım. Dershanelerimizin kapanmaması için Bütün vatandaşların duyarlı olması gerekiyor”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.