Dolar 32,3865
Euro 35,0590
Altın 2.326,65
BİST 9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalyan’da yaşayan İngiliz vatandaşlardan, Avrupa’da ki turistlere Dalyan daveti

Dalyan’da yaşayan İngiliz vatandaşlardan,  Avrupa’da ki turistlere Dalyan daveti
REKLAM ALANI
Temmuz 25, 2016 3:09 pm
1.434
A+
A-

Dalyan’da yaşayan İngiliz vatandaşlardan,

Avrupa’da ki turistlere Dalyan daveti

 

Ortaca’nın Dalyan mahallesinde ikamet etmekte olan İngiliz uyruklu vatandaşlar 20.07.2016 Çarşamba günü saat 19.00’da Dalyan’da turizmi canlandırmak amaçlı bir toplantı düzenlediler. Dalyan’da bulunan yabancı uyruklu vatandaşlarla beraber, Dalyanda bulunan turistlerin katıldığı toplantı Dalyan Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Kıbrıslı Türk, Jenny İbrahim’in tercüme ettiği toplantıyı düzenleyen Annette Waters, Andrew Bovington, Kate Wild, Kerry Nickolas şunları söylediler:

 

 

“Bizler uzun yıllardır Ortaca’nın Dalyan mahallesinde yaşıyoruz. Dalyan doğası, tarihi ve insanıyla birlikte cennetten bir köşe. Biz burada Türklerle birlikte uzun yıllardır dost ve kardeşlik duyguları içerisinde birlikte yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Dünyada ve Türkiye’de yaşanan terör olaylarına inat burada yaşamak huzur verici… Şükürler olsun ki burada terör ve insan hayatını tehlikeye düşürecek herhangi bir olumsuz durum yok. Türkiye’de yaşanan son olaylar sonrasında turizmin durgunlaşmasından sonra her yerde olduğu gibi Dalyan’da ki esnaflar da sıkıntıya düştü. Bizlerin bu toplantıyı yapmaktaki amacı, bir nebze de olsa Dalyan’da turizmin canlanmasını sağlamak ve esnaflarımıza destek olmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle herkesi Dalyan’a davet ediyoruz. Belediyenin de bu konuda yaptığı çalışmaları olumlu buluyor; Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik’e teşekkür ediyoruz” dediler.

Toplantıya davetli olan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik de şunları söyledi: “Ben öncelikle bu toplantıyı düzenleyen tertip komitesine şahsım ve esnaf arkadaşlarım adına çok teşekkür ediyorum. Maalesef ülkemizde şu günlerde yaşanan gerek siyasal gerek konjonktüre nedenlerden dolayı turizmde çok ciddi bir azalma var. Bu ister istemez Dalyan’a da yansıdı. Bizlerin bu sıkıntılı günlerinde, sizlerin böyle bir toplantı düzenleyip bu girişimde bulunmanız beni çok duygulandırdı. Biz Türkler’de şöyle bir deyim vardır “Başım gözüm üstüne”. Bu konuda sizlerin bir isteği olursa, başım gözüm üstüne”. Ben tekrar tekrar böyle güzel bir düşünce içerisinde olmanızdan dolayı hepinizi kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi. Başkan Hasan Karaçelik’in konuşmalarını büyük bir coşku içinde alkışlayan turistler daha sonra başkan Karaçelik’i de aralarına alıp el ele tutuşarak halka olup dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdiler.

Turizmci Özay Akdoğan ise yaptığı konuşmada Dalyan’ın diğer turizm beldelerine göre daha fazla cazibe merkezi olduğunu ve daha ekonomik koşullarda tatil yapılabildiği vurgusunu yaptı. Programın sunumunu yapan Andrew Bovington, konuşmasının sonunda kendilerine yardımcı olan Dalyanlı Durmuş Yeter’e de teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.