Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Dalaman’da tarım festivali

Dalaman’da tarım festivali
REKLAM ALANI
Mayıs 10, 2015 12:11 pm
1.662
A+
A-

Dalaman’da tarım festivaliDSC_0091 DSC_0084 DSC_0079 502 500

Dalaman’da Ziraat Odası tarafından “1. Dalaman Tarım Festivali” düzenlendi.

Festival etkinlikleri kapsamında 23 üreticinin katıldığı en güzel domates yarışması düzenledi. Yarışmada, domateslerde renk, lezzet, şekil, standartlık, çekirdek durumu ve sertlik kriterlerine göre puanlama yapıldı. Jüri tarafından birinci Sezgin Yıldız, ikinci İlhan Orhan, üçüncü ise Hasan Demir seçildi. Yılın örnek çiftçisi ise, yıllarca maden ocaklarında çalıştıktan sonra emekli olan ve çiftçiliğe başlayan İsmet Ermiş seçildi.

Dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Öğrenciler tarafından folklor gösterisi yapıldı. Konuşmaların ardından Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Dalaman kaymakamı Yılmaz Şimşek, Köyceğiz kaymakamı Gürkan Demirkale, Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz, Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay ve katılımcılar, açılış kurdelesini keserek stantları gezdi.

-Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici Muğla’nın tarımsal potansiyeli çok yüksek olan illerden birisi olduğunu söyledi.

Ekici “Eşsiz doğası ve turizm kenti olmasının yanı sıra kırsal kesimde bulunan nüfus da bu bereketli topraklar üzerinde ikliminde uygun olması, hem bitkisel, hem de hayvansal üretimin yüksek olması ayrı bir değer katmaktadır. Muğla ilinde örtü altı domates yetiştiriciliği, zeytin, nar, narenciye, badem, çam balı ve kültür balıkçılığı sektörlerinde ilk sıralarda gelmektedir. Narenciye üretiminde de Ege bölgesinde ilk sırasında gelmektedir. 2014 yılına baktığımızda 238 bin ton ihracatımız vardır yaş sebze meyvede. Bin 480 kilometrelik kıyı şeridi olan ilimizde deniz kültür balıkçılığında ön sıralardayız. Türkiye’nin yüzde 65’i sadece ilimizde üretilmektedir. 2014 yılında 35 bin ton, 30’dan fazla ülkeye balık ihraç edilmiştir. Bunun karşılığında da 230 milyon dolar milli ekonomiye katkı sağlanmıştır. Rakamlardan anlaşıldığı üzere ilimizde üretilen ürünlerin üretim ve kalite değerleri oldukça yüksek olup ülkemizin iç tüketiminin yanı sıra ihracat şansının da yüksek olması ve her sene de bunun artması ekonomimize önemli katkılar sağlamaktadır. İlimizde üretilen ürünlerin pazardaki pay miktarlarını artırmak için tanıtım faaliyetleri artırılmıştır. Yatırımcılar bölgeye çekilerek markalaşmak amacıyla yeni tesisler kurmak için teşvik edilmektedir” dedi.

-Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, tarım festivalinin Dalaman’da ilk kez düzenlendiğini, gelecek yıllarda daha da genişletilerek fuar haline getirip, büyük bir organizasyon yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise, Dalaman olarak çok güzel ve önemli bir gün yaşadıklarını dile getirdi.

Şimşek “Çünkü ilçemizde ilk defa bir tarım festivali, fuar anlamında bir tarım festivali düzenliyoruz. Bu ilçemiz için önemli, ilçemiz her şeyden önce turizmden ziyade bir tarım memleketi. Yaklaşık 35 bin dönümlük TİGEM arazisi, 30 bin tonluk narenciye üretimi, 2 bin 500 civarında çiftçi ailesiyle gerçekten Dalaman yöremizin ve ülkemizin önemli bir tarım potansiyeli olan bir ilçemiz. Bu anlamda bu festival gerçekten Dalaman için çok önemli, çok anlamlı olmuştur. Bu bir başlangıç, inşallah bundan sonraki yıllarda daha çok katılımlı, geliştirilmiş bir şekilde fuar olarak, bu etkinliği devam ettirmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

DALAMAN GAZETESİ

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.