Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 15°C
Az Bulutlu
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 13°C
Cts 16°C

Dalaman’da Rus Turist Sevinci

Dalaman’da Rus Turist Sevinci
REKLAM ALANI
Nisan 28, 2015 2:38 pm
1.423
A+
A-

Dalaman’da Rus Turist Sevinci

 

-Rusya’da yaşanan ekonomik krize rağmen Dalaman’a gelen sezonun ilk turist kafilesinde yer alan 497 Rus turist,  ATM/YDA Dalaman Yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı. Turistler, gördükleri yakın ilgi ve alaka nedeniyle teşekkür ettiler.

 

– ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç: “Aylardır tur operatörleri ve Turizm Bakanlığıyla birlikte yaptığımız yoğun çalışmalar büyük düşüş yaşanacağı ön görülen Rus pazarında Dalaman’ın fazla etkilenmeyeceğini gösteriyor”

 

 

Turist kafilesini Dış Hatlar Terminali’nde karşılayan ATM/YDA Dalaman Genel Müdürü Hamdi Güvenç, 2015 turizm sezonu için hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, “ Terminal yönetimi olarak, konuklarımızın ülkemize girişleri ve ülkelerine dönüşlerinden önce en iyi şekilde ağırlanmalarını sağlamak bizim görevimiz. Onları güzel anılarla ülkelerine uğurlamak için tüm kadrolarımızla hazırız” dedi.

 

Dalaman’a turizm sezonunda gelen Rus uçağının Transero Airlines’e ait olduğunu ve ilk seferini yaptığına işaret eden Güvenç, “Uçakla 497 yolcu Dalaman’a geldi. Uçak, 524 koltuk kapasitesine sahip olan bir 747 jumbo jet. Bu sene büyük ekonomik kriz yaşayan Rusya’dan gelen ilk uçağın dolu olması turizm sektörü açısından sevindirici” diye konuştu.

Genel Müdür Güvenç,  şunları söyledi:

“Turizm sezonu öncesinde hazırladığımız projeler ve aylardır tur operatörleri ve Turizm Bakanlığıyla birlikte yaptığımız yoğun girişimler sonrasında Dalaman bölgesinin Rusya’daki tanınırlığı her geçen gün artmaya devam ediyor. Aylardır yaptığımız yoğun çalışmalar büyük düşüş yaşanacağı ön görülen Rus pazarında Dalaman’ın fazla etkilenmeyeceğini gösteriyor”

 

-Bakanlık ve Sektörün Çalışmaları

 

Güvenç, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan destek paketi ile Rusya’dan gelen her uçağa 6 bin dolar destek verilmesini öngören paket ve tur operatörlerine sağlanan kolaylıkların olumlu etkilerinin görülmeye başladığına işaret ederek, “Bakanlığımızın aldığı tedbirler ve tur operatörlerinin yoğun çabaları, sektörün desteği ile Rusya Pazarında olumlu gelişmeler  yaşanacağına inanıyorum” diye ekledi.

Bu arada, uçakta, turizm acentelerinden İntourist, Biblio Globus, Teztour ve Lemar’ın yolcularının bulunduğu öğrenildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.