Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman’da Kutlu Doğum haftası

Dalaman’da  Kutlu Doğum haftası
REKLAM ALANI
Nisan 20, 2014 10:16 am
1.489
A+
A-

Dalaman’da  Kutlu Doğum haftası

Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya teşriflerinin yıldönümü olarak kutlanan Kutlu Doğum Haftası Dalaman Kültür merkezinde “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferansla kutlandı.

Dalaman Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Dalaman Belediye Başkanı Muhammed Şaşmaz, Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin,  Daire amirleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları  ile  vatandaşlar katıldı.

Konferans Elcik köyü İmam-Hatibi M. Fatih Top’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda konuşma yapan İlçe Müftüsü Selahattin Bozkurt;  “İhlas ve samimiyetin dinin özüdür. Peygamber efendimizin ashabına üç kez tekrar ederek söylediği, ‘din samimiyettir, din samimiyettir, ifadesiyle zirveye ulaştı. Bozkurt; “bu kutlu ifadeye göre İslam’ı kabul eden her insanın Allah’a iman ve kullukta samimiyet sınavına tabi tutuldu, bütün ibadetlerin, her türlü riya ve gösteriş ile çıkar kaygılarından arındırılıp sadece Allah rızası içim yapılması çağrısındayız, Türk millet ve ecdadımız merhamette, samimiyette ve muhabbette yer yüzünde isim yapmış bir millettir.Bizim de bu ecdadın torunları olarak onlara layık olmaya gayret edeceğimizden şüphemiz yok. Bizim atalarımız, büyüklerimiz duygularını ve düşüncelerini genellikle vezinli, kafiyeli ifade etmişlerdir, sözü ahenkli ve güzel söylemişlerdir.”dedi.  Bozkurt konuşmasını, Yunus Emre’nin “Ya bildiğini eyit, ya bir bilirden işit, teslimlik ucunu tut sözü uzatmayanlar” mısralarıyla bitirdi.DSC 0002 - Dalaman'da Kutlu Doğum haftası

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin tarafından “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans verildi.

Konferans sonrası Kaymakam Yılmaz Şimşek, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin’e çiçek takdim etti. İlçe Müftülüğünce konferansa katılan vatandaşlara lokma ikramı ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.