Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman’da Kazazedenin yakınlarına tazminat

Dalaman’da Kazazedenin yakınlarına tazminat
REKLAM ALANI
Haziran 12, 2013 7:48 am | Son Güncellenme: Haziran 12, 2013 7:52 am
1.367
A+
A-

DSC 0017 - Dalaman'da Kazazedenin yakınlarına tazminatDSC 00191 - Dalaman'da Kazazedenin yakınlarına tazminat

Dalaman’da Kazazedenin yakınlarına tazminat

Trafik kazasında vefat eden Dalaman TİGEM çalışanı Rasim Özmen’in 20 bin TL’lik sigorta bedeli, Genel Başkan Aslan tarafından merhumun eş ve çocuklarına verildi. Özmen, 17 Nisan 2013 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmişti. Törende ayrıca katılımcılara Ferdi Kaza Sigortası hakkında bilgilendirme yapıldı.

Sigorta bedelinin ödenmesi dolayısıyla, Dalaman’da bir tören düzenlendi. Törende konuşan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, trafik ve iş kazalarının ağır sonuçlarına dikkat çekerek, “Maalesef bu konuda çıkarılan yasalar ve alınan tedbirler de tam olarak işe yaramıyor. Her yıl binlerce canımızı, trafik ve iş kazaları sonucunda yitiriyoruz” dedi.

Settar Aslan, daha güvenli bir yaşama ve çalışma ortamı oluşturmak için devletin, işverenlerin ve sendikaların yapması gereken çok şey olduğuna dikkat çekerek, “Alınacak önleyici tedbirlere ilave olarak, işçilerimizin trafik ve iş kazalarına karşı eğitilmeleri de büyük önem taşımaktadır. Öz Orman-İş camiası olarak, bu konuda çok büyük bir hassasiyet göstermekteyiz. Geride kalan 3 yıl içerisinde, Türkiye’nin dört bir yanındaki işyerlerinde çalışan binlerce üyemize, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ konulu eğitim seminerleri verdik. Amacımız tüm üyelerimizi, iş ve trafik kazalarına karşı olabildiğince eğitimli ve donanımlı kılmaktır.” diye konuştu.

Genel Başkan Aslan, alınan tedbirlere rağmen yitirilen canların geride kalan emanetlerine sahip çıkmak gerektiğini de hatırlatarak, şöyle devam etti: “Öz Orman-İş Sendikası olarak, bu bilinçle, 28 bini aşkın üyemizin tamamını, geride kalan 2 yılı aşkın süredir Grup Ferdi Kaza Sigortası ile sigortalıyoruz. Başlangıçta birçok üyemiz, (Acaba sigorta primleri bizim maaşımızdan mı kesilecek?) kaygısıyla, gerekli kimlik bilgilerini vermek istemedi. Buna rağmen biz onları sigortaladık. Tüm üyelerimizin sigorta primlerini sendikamızın kasasından karşılıyoruz. O üyelerimizden biri de,merhum Rasim Özmen kardeşimizdi. Öz Orman-İş ailesi olarak, bizim bir düsturumuz var: ‘Üyemizin gülen yüzü,ağlayan gözü olmalıyız’. Bu söz Öz Orman-İş’in üyelerine verdiği değeri en güzel şekilde özetlemektedir.”

Törene Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Orman Eski Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Dalaman Garnizon Komutanı  Albay Murat Selçuk Çol, Beyobası belediye başkanı Besim Özbek, Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Öz Orman-İş Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik, Dalaman TİGEM İşletmesi Müdürü Şefaattin Zeybek, Dalaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Akdeniz, Dalaman Orman İşletme Müdürü Adem Acar, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin, AK Parti Dalaman İlçe Başkanı Onur Tugut, MHP Dalaman İlçe Başkanı Bayram Altın, Öz Orman-İş Muğla Şube Başkanı Bilal Güçlü ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, Dalaman TİGEM ve Orman İşletme Müdürlüğü’nde çalışan üyeleri ile merhum Rasim Özmen’in yakınları katıldı.

Törendeki konuşmaların ardından Genel Başkan Settar Aslan ve Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, merhum Rasim Özmen’in 20 bin liralık sigorta bedelini, mirasçıları olan eşi Meryem Özmen ve oğulları Hüseyin ve Emre’ye verdi.

Haber/Foto : Ömer KUNDAKÇI / Güngör ÇOBAN

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.