Dolar 32,3427
Euro 35,0956
Altın 2.307,92
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 24°C
Az Bulutlu
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Dalaman’da genç girişimciler belgelerini aldı

Dalaman’da genç girişimciler belgelerini aldı
REKLAM ALANI
Mayıs 19, 2016 6:59 am | Son Güncellenme: Mayıs 19, 2016 7:10 am
1.470
A+
A-

Dalaman’da genç girişimciler belgelerini aldı

 

DSC_0088 DSC_0086 DSC_0080

KOSGEB ve Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile Dalaman Esnaf odasında girişimcilik kursuna katılanlara belgeleri verildi.

 

70 saatlik eğitime 30 kursiyer katıldı

Mülakatlarda100 kişinin başvurduğu girişimcilik DSC_0061 DSC_0070eğitimlerine 30 kişi hak kazandı. 70 Saaat süren eğitimler 10 gün sürdü.

DSC_0061 VB06

Düzenlenen törene Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Garnizon Komutanı Albay  Murat Selçuk Çol, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Dalaman Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Şevket Takar, Ortaca Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Hüsamettin Karaşahin ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşma yapan Dalaman Esnaf odası başkanı Şevket Takar ; “Genç girişimci arkadaşlarımıza belgelerini vermek için, gurur verici bir katılımın olduğu böyle bir günde bizlerle birlikte olan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum”dedi.

Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız; “İlçede farklı iş kollarının açılması ve girişimcilik ruhunu geliştirmeye yönelik eğitim kursudur.Bu kurslarla bireylerin ve esnafın girişimcilik ve farklı iş markaların ortaya çıkması için tetikleyici bir rol alacağını umut ediyoruz.Belge alan girişimcilerimizin, bölgede yeni iş kollarını hayata geçireceğine inanıyorum.Şimdiden başarılar diliyorum”

Vatandaşa hizmet vermeyen bürokrat, bürokrat değildir

Muğla Valisi Amir Çiçek; “Hepimiz burda hizmet için varız. Makamda olmak demek hizmetler makamı olarak bilinmelidir. Vatandaşa hizmet vermeyen bürokrat, bürokrat değildir. Allahını seviyorsan vatandaşınıda seversin. Maddi durum, cinsiyet ve  her ne olursa olsun ayrım yapmadan hizmet etmektir. Bürokratlarımız yukarıya bakınca değil, karşısındakine bakınca görür vatandaşı.

Hizmet için varız ceza için değil..

Esnafa her anlamda destek vermeliyiz. Bir yalnışlarını gördüğünüzde hemen yaptırımlar ve cezai işlemleri kullanmak yerine önce tatlı dille uyarıp onları bilgilendirmeliyiz.

KOSGEB eğitimleri yetersiz

Girişimcilik eğitimlerinde verilen belgeler evde  hatıra olarak kalır. Önemli olan o girişimcilik ruhunu geliştirmek. KOSGEB eğitimleri yetersiz, daha çok eğitim verilip destek verilmeleri gerekiyor.

Yemeyi değil tutmayı öğretin

Kursları verirken girişimci vatandaşlarımıza “Balık tutmayı öğretin, yemeyi değil” yapabileceğiniz işin projesini yazıp çizip öyle başvurun. Destek almak için görmeyin bu projeyi. İş yapana çalışana, emek verene helal olsun diyorum.

KOSGEB’den almış olduğunuz desteği 2 – 3′ e katlamak başarılı ve çalışkan olmak girişimcilik duygusu ile olur” Çiçek son olarak katılımcılara girişimcilik hayatında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere girişimcilik belgeleri Vali Amir Çiçek, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek,Dalaman Belediye başkanı Muhammet Şaşmaz, Esnaf Odası başkanı Şevket Takar, Garnizon Komutanı Albay  Murat Selçuk Çol, Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız tarafından verildi.

Haber : Güngör ÇOBAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.