Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 26°C
Parçalı Bulutlu
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 24°C

Dalaman’da çiftçilere ‘’İyi Tarım’’ Sertifikası

Dalaman’da çiftçilere ‘’İyi Tarım’’ Sertifikası
REKLAM ALANI
Şubat 18, 2016 3:21 pm
1.388
A+
A-

Dalaman’da çiftçilere ‘’İyi Tarım’’ Sertifikası

????????????????????????????????

 

Dalaman Ziraat Odası tarafından düzenlenen ‘’iyi tarım’’ uygulaması eğitimine katılan 20 çiftçiye törenle sertifikaları verildi.

 

‘’İyi tarım’’ uygulaması yapan çiftçi İbrahim Orhan, ‘’biz çiftçiler olarak iyi tarım uygulamasından yanayız. Ancak ne kadar iyi ürün yetiştirirsek yetiştirelim pazarlama sorunumuz var. Ürünümüzü satamıyoruz. Yetkililerimizden bu soruna çözüm bekliyoruz’’ dedi.

Dalaman Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay’da yaptığı konuşmada çiftçilerin iyi tarım uygulamasına büyük destek verdiklerini belirterek iyi tarım uygulaması çalışmalarının genişletilerek devam edeceğini söyledi.

Çağın gerektirdiği tempolu yaşam ile birlikte artan gelir ve eğitim seviyesinin, güvenli gıda tüketiminin önemini arttırdığını ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, ‘’gerek tarımsal, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini üreticilere sunabilmek için bir takım sistemler ve standartlar oluşturuldu. Dünya’da ve Türkiye’de insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretim yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda güvenli ürün arzının sağlanması gibi faaliyetler ülkemizde iyi tarım adını almıştır. Tarım Bakanlığı tarafından da iyi tarım yapan üreticilerimize destek verilmektedir ’’ diye konuştu.

İyi tarımı üreticilere tanıtmanın ve teşvik etmenin önemine değinen Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ise, ‘’Tarımda yanlış, bilinçsiz ilaç kullanımı doğaya ve canlılara zara veriyor. Diğer yandan ihraç edilen mallarında geri dönmesi ülkemizin rekabet gücünü zedeliyor. Bu nedenlerle iyi tarım uygulaması çok önemli’’ şeklinde konuştu.

Kapukargın Mahallesinde düzenlenen sertifika törenine Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ergün Akdeniz, Ziraat Odası Başkanı Tevfik Tayfun Tuncay, daire amirleri ve çiftçi vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından iyi tarım uygulaması yapan çiftçilere sertifikalarının verilmesi ile tören son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.