Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 23°C
Açık
Muğla
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Dalaman’da Bayrağa Saygı Mitingi

Dalaman’da Bayrağa  Saygı Mitingi
REKLAM ALANI
Haziran 19, 2014 8:41 am | Son Güncellenme: Haziran 19, 2014 8:43 am
1.390
A+
A-

Dalaman’da Bayrağa

Saygı Mitingi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Dalaman Şubesi, Diyarbakır’daki bayrak indirme olayı nedeniyle protesto gösterisi düzenledi.

Dalaman belediyesi önünden başlayan yürüyüş Cumhuriyet meydanına kadar sloganlar atılarak devam etti.

Düzenlenen eylemde konuşan ADD Dalaman Şubesi Başkanı Seferiye Pişmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden, rengini şehitlerimizin kanından alan bayrağımıza, Lice’de yapılan saldırı, devletimize ve ulusumuza yapılmıştır dedi.

“Bu olay hepimizi son derece üzmüş ve derinden yaralamıştı. Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü olan bayrak, bir askerin canı pahasına koruyacağı en değerli emanettir.

Emanete ihanet ettirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez askeri birliğin içinde ki bayrağımız gönderden PKK’lı bir terörist tarafından indirilirkDSC 0680 - Dalaman’da Bayrağa Saygı MitingiDSC 0646 - Dalaman’da Bayrağa Saygı MitingiDSC 0670 - Dalaman’da Bayrağa Saygı Mitingien hiç bir asker müdahale edememiştir. Sadece seyrettirilmiştir. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç Bayrağın indirilmesini seyrettirilmeye zorlanan asker için şöyle söylüyor. “Eğer hükümetin siyasi iradesine bağlılık olmasaydı cezası o anda verilebilirdi” diyerek asıl suçlunun iktidar olduğunu, bu eylemlerin kendi politikalarından kaynaklandığını itiraf etmiştir.

Hatırlayalım 10 Ağustos 1991 Cumartesi günü Şemdinli’deki Samanlı Karakoluna 150 terörist uzun namlulu silahlarla saldırılmıştı. Orada bulunan 33 askerimiz bayrağı uğruna şehit olmuştur. Bu bir kahramanlık destanıdır.

Bu tür saldırılara karşı net tavır almak ve önlemek görevi, başta Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet üyelerine aittir.

Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetine, Vatanımıza ve Şanlı Bayrağımıza sahip çıkmak için buradayız.

Rengini Şehitlerimizin kanından alan, adına nice destanlar yazdıran bu şanlı bayrağımızı göklerde sonsuza kadar dalgalandıracağımıza ant içeriz”

Bayrağa saygı yürüyüşüne, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, CHP Muğla Millet Vekili Prof Dr. Nurettin Demir, CHP Muğla Millet vekili Ömer Süha Aldan, CHP Muğla İl başkanı Mustafa Öztürk, CHP Dalaman İlçe başkanı, MHP Dalaman İlçe başkanı Bayram Altın,  Demokrat Parti Dalaman ilçe başkanı Hamdi Çakır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güngör ÇOBAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.