Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 18°C
Az Bulutlu
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Dalaman’da 27 yıllık yol hasreti bitti

Dalaman’da 27 yıllık yol hasreti bitti
REKLAM ALANI
Haziran 4, 2013 6:25 am | Son Güncellenme: Haziran 4, 2013 6:29 am
1.575
A+
A-

OKUN0001 72 - Dalaman’da 27 yıllık yol hasreti bittiKND 3818 - Dalaman’da 27 yıllık yol hasreti bittiOKUN0001 711 - Dalaman’da 27 yıllık yol hasreti bitti

 

 

Dalaman’da 27 yıllık

yol hasreti bitti

Dalaman’a bağlı Akçataş mahallesinin 27 yıllık yol sorunu çözüme kavuşturuldu. Yapılan çalışmalarla 15 kilometrelik yol 3 kilometreye düştü. Dalaman ilçe merkeziyle arasında TİGEM arazisi ve Dalaman Tarım Açık Cezaevi arazisi bulunan 500 nüfuslu Akçataş mahallesi 3 kilometrelik mesafeyi 15 kilometre dolaşarak gidebiliyordu. Yapılan konuşmalardan ve duadan sonra Dalaman Akçataş mahallesi yolu açıldı.

Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, “Dalaman Akçataş mahallemiz için çok mutlu bir gün, bu mutluluğu birlikte paylaşıyoruz. Bildiğiniz gibi bu sorun yıllardır gündemde olan ve çözülmesi gereken biraz çetrefilli bir sorundu ve bu soruna sahip çıkacak, bu sorunu sahiplenecek bir kişi lazımdı. Sayın vekilim bu soruna sahip çıktı. Gerek Ankara boyutunu gerekse Dalaman boyutunda bize çok yardımcı oldu ve bugün bu noktaya geldik. Bu yolun Akçataş’ımıza hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa “memlekette çözemeyeceğimiz bir sorun yok, ama zamana ihtiyacımız var, bazılarını zamanla hallediyoruz. Ne yazıkki bazı insanlar mevcut olanları kırmakla, yıkmakla, bozmakla, dökmekle meşgul. Ama bizim misyonumuz devamlı yapmak olacak. Dalaman ilçe olmazdan önce başlamış olan bu mahalleyle ana şehir arasındaki sıkıntıyı bana anlattıklarında ben çözebileceğimize inanıyordum. Bugün stabilize açılmış olabilir, ama bu belediyenin iç yoludur, inşallah zamanla en azından 2014 seçimlerinden sonra yeni bir idare kim gelirse, burada siyasi bir ayırım yapmıyorum. Elbette Dalaman halkı tercihini kullanacak,kim gelirse bu yolun asfaltı belediyemiz tarafından yapılmış olacağını ben ümit ediyorum. Halk ve devlet işbirliği imece usulüyle bir yolu açmış olduk. Muğla’mıza, Dalaman’ımıza, Akçataş mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Bir kere mahallenize gidebileceğiniz benzinle 4 kere Dalaman’a gelip gidebileceksiniz” hayırlı olsun diye konuştu.

Akçataş mahallesi sakinlerinden Süleyman Yılmaz “açılmayan yol açıldı, bize göre bir hayal olan yol, millete göre vatandaşlarımıza göre de bir hayaldi, açılmaz diyorlardı. İşçi götürp getiriyoruz. 14 kilometreye karşılık 5 kilometre gidiş 5 kilometre geliş oldu. İşçimizi de önce yarım saat önce alıyorduk, şimdi 10 dakika önce alıyoruz. Yetişiyoruz tarlamıza işimize devam ediyoruz” dedi.

Mukaddes Yılmaz ise “çok sağ olsun Ali Boğa sayesinde yolumuz açıldı. Yakınlaştık, yolumuz kısaldığından dolayı Dalaman’a daha kolay gidip geliyoruz, işlerimizi daha kısa sürede halledebiliyoruz. Emeği geçenlerden allah razı olsun”

Açılışa Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Muğla İl Özel İdare Genel Sekreter vekili Veli Çelik, Ak Parti Dalaman İlçe Başkanı Onur Turgut,  Ak Parti Ortaca İlçe Başkanı Mesut Yazan, Ak Parti Muğla İl Başkan Yardımcısı Şadi Pirci, Dalaman Müftüsü Selahattin Bozkurt, Tigem Dalaman İşletme Müdürü  Şefaaatin Zeybek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ömer Kundakçı

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.