Dolar 32,4568
Euro 34,8038
Altın 2.478,54
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 19°C
Az Bulutlu
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Dalaman’da 16 Kadın İşten çıkartıldı

Dalaman’da 16 Kadın İşten çıkartıldı
REKLAM ALANI
Aralık 4, 2015 9:01 am
1.426
A+
A-

Dalaman’da 16 Kadın İşten çıkartıldı

Dalaman’da özel bir firma aracılığı ile fabrikada taşeron işçi olarak çalışan 30 kadından 16’sı işten çıkarıldı. 

İşten çıkarıldıkları telefon ile bildirilen işçiler bilgi almak üzere çalıştıkları firmanın önünde toplanarak tepki gösterdi.

Fabrikada işlerin devam ettiğini ifade eden mağdur işçiler, kendilerinin yerine başka işçi alındığını kaydettiler.

Mağdur işçilerden Emine Gö1k, “İşten çıkışımızı 15 gün önce bildirmeleri gerekiyordu. Çıkışımızı taşeron firmanın telefonuyla öğrendik. İşten çıkışınız verildi denildi. Tazminatımızın da mahkeme yoluyla verileceğini söylediler. Çıkışımıza dair elimize hiçbir belge verilmedi. Tazminat almayacağımıza dair de imza attırmak istiyorlar. Biz de imza atmak istemiyoruz ve işe de gidemiyoruz. 3 gün işe gitmediğimiz takdirde de işten çıkarılmış olacağız. Haklı iken haksız konuma düşeceğiz. İmza atmadığımız takdirde de maaşımızı vermeyeceklerini söylüyorlar. 2,5 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum ve tazminat hakkım elimden alınmak isteniyor” dedi.

20 günlük bebeğini evde bırakarak işten çıkarıldığı firmaya gelen Fatma Kartal ise, “Doğum iznimi kullanıyordum. Raporum bitmeden işten çıktığıma dair bir telefon geldi. Evde 20 günlük bebeğimi bıraktım ve bununla uğraşıyorum” diye tepki gösterdi.

Konu ile ilgili firma yetkililerinden ise bir açıklama yapılmadı.

Ali Rıza AKKIR

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.