Dolar 32,3426
Euro 35,1475
Altın 2.239,72
BİST 8.908,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla 15°C
Az Bulutlu
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çar 13°C
Per 13°C
Cum 13°C
Cts 16°C
REKLAM ALANI
Ağustos 7, 2017 9:42 am | Son Güncellenme: Ağustos 7, 2017 9:43 am
2.030
A+
A-

Dalaman’da 12 işçi suç duyurusunda bulundu

Dalaman’da yaklaşık 10 gündür devam eden Sendika kayıt ve sendikacılar kavgasında gizlice yapılan e-devlet şifreleri ile ilgili Dalaman belediyesinden 12 işçi, Avukatları ve  DİSK Genel iş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş ile birlikte Ortaca Cumhuriyet Baş Savcılığına suç duyurusunda bulundu.


DİSK Genel iş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş Ortaca Adliyesi önünde yapmış olduğu açıklamasında; “Dalaman halkının oradaki çalışanların belediyenin zor duruma düştüğü bazı olaylar gerçekleşti, biz bu olaylara daha fazla mehil vermemek için Dalaman’dan ayrıldığımızı sizlerde biliyorsunuz.

OMR 0165 -

Biz üyeliklerimizi arkadaşlarımızın istekleriyle yapmaya devam etmiştik fakat Cumartesi günü almış olduğumuz haberle 12 arkadaşımızın üyelikleri kendi rızaları dışında e-devlet şifreleri denenerek ve telefonla kodları değiştirilerek bizden istifa edip diğer sendikaya üye olmaları ve tekrar istifa etmeleri diye bir işlem yapmışlardır. Bu kişisel hak ve özgürlüklere tecavüzdür ve  tacizdir. E-devlet’te şu anda onlar her türlü işlem yapabilirler. Dava açabilirler, davadan çıkabilirler tapu işlemleri yapabilirler bunları önlemek için hemen arkadaşlarımız e-devlet şifrelerini değiştirecekler. Bizde bu konuda Cumhuriyet Baş Savcılığımıza suç duyurusunda bulunuyoruz”dedi.

OMR 0166 -

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan DİSK Genel iş Sendikası Muğla Şube Başkanı Uzay Kocabaş,  “ Yetkiyi almak için yaptılar. Şimdi yetki sayısı bize geçtiği zaman sendikalar kanununa göre toplu sözleşmeyi biz yapıcaz. Fakat bu arkadaşlarımızın T.C. numaraları ellerinde olması nedeniyle, şifreleri denenerek 17 kişiye ulaşılıyor. Ulaşılan 17 arkadaşımızın şifreleri başka telefon numaraları verilerek  değiştiriliyor ve tekrar işlem yapıyorlar. Zaten bu arkadaşlarımızın hepsi şu an buradadır hiçbiri de bu işlemi kendilerin yapmadığını Cumhuriyet Savcılığına beyan ettiler”dedi.

Haber : Güngör ÇOBAN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.